Králík rekordman

Sdílej
 
Třináctiletý Tomáš je z Prahy a má doma, jak sám říká, králíka rekordmana. Jmenuje se Matýsek a je mu už deset let - to je na králičí poměry opravdu hodně. Neztrácí však smysl pro humor a pozornost svého majitele si udržuje pokusy o útěk, často úspěšnými.

Zakrslý králík

Milé, přítulné a tiché domácí zvířátko.
Obvyklá délka života: 6-10 let
Dospívají ve věku: 15-18 měsíců
Délka dospělého králíka: do 32 cm
Váha dospělého králíka: do 1,2 kg

Náklady


zrní - zhruba 120 Kč/měsíc
stelivo - asi 10 Kč/měsíc

Když je Matýsek rozladěný, neustále vztekle dupe. Třeba když si jako obvykle nešikovně převrhne mističku s krmením. A co takový králík vlastně všechno musí spořádat, aby byl zdravý? Potřebuje především seno, zrní a zelené listy, třeba hlávkového salátu, ale prospívá mu i ovoce, zelenina a občas tvrdé pečivo. A nesmí se zapomenout na napáječku. Péči vyžaduje i srst, musí se kartáčovat, aby si králík, který polyká línající chlupy, nezpůsoboval žaludeční potíže.
Při správné výchově se brzy naučí reagovat na váš hlas.
Avšak, jak Tomáš pobaveně podotýká, na zavolání si ho asi nevycvičíte.

***

V této rubrice budeme pravidelně uveřejňovat fotografie vašich mazlíčků, vaše zážitky s nimi a rady ohledně jejich chovu. Pokud chcete vidět na stránkách ABC právě svoji kočku, psa, papouška nebo cokoliv jiného, napište něco o sobě a o svém zvířátku na adresu svejdova@ringier.cz a do předmětu napište ZVÍŘE. Připojte i kontakt na sebe!