Command & Conquer 3: Tiberium Wars

Command & Conquer 3: Tiberium Wars
Sdílej
 

PC, Xbox 360 realtime strategie

Každý herní žánr má své základy, které se staly odrazovým můstkem pro jeho další vývoj. U realtime strategií za ně můžeme považovat hru Dune 2 z roku 1992, ale také sérii Command & Conquer. Její další díl s názvem Tiberium Wars pokračuje v této výborné sérii, a přestože nepřináší nic převratného, pobavíte se u ní.
Vtáhne vás do boje na Zemi zamořené nebezpečným Tiberiem. Zde se opět střetne lidstvo z GDI s padouchy z NOD. Překvapením je i nová, třetí strana, jacísi ufoni Scrin. Příběh na pozadí sice není příliš kvalitní, přestože je vyprávěn pomocí cutscén s živými herci, ale celková hratelnost, ovládání a vyváženost všech tří stran je vynikající. Za GDI budete drtit nepřítele vyspělou technikou včetně obávaných tanků Mammoth, lotři z NOD jsou zase vybaveni lepší pěchotou a ufoni překvapí zbraněmi s velkou ničivou silou.
Nečekejte nějaké zásadní využívání taktiky. Té je zde méně než v konkurentovi Supreme Commander. Command & Conquer 3: Tiberium Wars jsou klasická realtime strategie, která se hraje naprosto pohodově, kampaně jsou skvěle vyvážené a to vše je podtrženou exkluzivní podívanou. Podle nás zatím nejlepší kandidát na RTS roku 2007.

Hodnocení: ****1/2
Výhody: vyvážená a strhující hratelnost, atmosféra, dobré ovládání, přehlednost, skvělé grafické zpracování, multiplayer, nová rasa
Nevýhody: nijak neposouvá žánr RTS vpřed, HW náročnost, AI vašich jednotek
Výrobce: Electronic Arts
Web: www.comandandconquer.com
Hra je ratingovaná 16+