Tomb Raider: Anniversary

Tomb Raider: Anniversary
Sdílej
 

konzole, PC akční adventura

Lara Croft se v herním světě pohybuje již přes deset let a stala se legendou. Tvůrci se rozhodli oprášit a vyleštit to, co Laru vystřelilo do hvězdného nebe.


Úplně první díl Tomb Raider vyrvali ze spárů času a oblékli ho do slušivého kabátu enginu, jenž byl použit na poslední Tomb Raider: Legend.

Autoři museli přistoupit k řadě úprav. Úrovně nejsou zcela totožné kopie, řada věcí byla přidána, mnoho odebráno, ale celkově se vše vydařilo.


Vznikl výtečný kousek, který si zachovává atmosféru původního titulu, a přitom nabízí svěží hratelnost a vzhled. Opět se s Larou vydáte do jeskyní, chrámů a pyramid.

Budete s ní provádět dokonalé akrobatické kousky, viset na hlubokými propastmi a elegantními skoky je překonávat. Kromě skákání a lezení jsou základem hry zapeklitá, avšak nijak otravně složitá puzzle.

Mohli bychom hře vyčíst občas nepřehlednou kameru nebo nepříliš povedený systém ukládání. Jenomže pokud chcete zjistit, odkud hry pocházejí a co je utvářelo, musíte si toto legendární dobrodružství projít. Rozhodně nebudete litovat.


Hodnocení: *****
Výhody: dokonalá hratelnost a zábavnost, úžasné lokace a skvělý design úrovní, vyvážené puzzle, výtečný příběh, nízké HW nároky
Nevýhody: občas nepřehledná kamera, nedořešené ukládací checkpointy
Výrobce: Crystal Dynamics
Web: www.tombraider.com/anniversary/