Ticket to Ride

Ticket to Ride
Sdílej
 

Ať už jste milovníky vláčků či ne, stolní deskovou hru Ticket to Ride byste si neměli nechat ujít. Na první pohled hra vypadá jako strategie pro zaujaté nádražáky, pro které nic jiného než vlaky neexistuje a kteří si během hry budou užívat vytváření složitého grafikonu. Po přečtení pravidel však zjistíte, že vlaky jsou jen romantickou kulisou promyšlené budovatelské strategie doslova pro každého. Pravidla jsou složitá jen zdánlivě a už během první zkušební partie vám rychle přejdou do krve.

VLAKEM PO USA

Ticket to Ride je hra pro dva až pět hráčů. Herní plán znázorňuje mapu USA s velkými městy, která jsou propojena tratěmi. Každý hráč na začátku obdrží určitý počet vagonků a karet dvojího typu, které pak v každém kole postupně dobírá z lízacího balíčku. První typ karet zobrazuje různobarevné vagonky, které hráči sbírají, a dosáhnou-li jejich určeného počtu, mohou jejich vyložením obsadit požadovanou trať na herním plánu. Hráč například potřebuje obsadit trať z Kansasu do Denveru, musí tudíž vyložit buď čtyři černé, či čtyři oranžové karty. Pak může trať obsadit svými vagonky.

TAJNÝ ÚKOL

Druhý typ karet uchovává každý hráč v tajnosti až do konce hry. Tyto karty totiž určují úkoly, která města musí hráč do konce hry spojit svými tratěmi. Vaším úkolem může například být propojit Charlestom s Las Vegas, vy se pak musíte snažit stavět své tratě tak, abyste na konci tento úkol splnili.
Ticket to Ride je velice zábavná hra, kterou rychle pochopíte a pobaví se s ní celá rodina.




Blackfire


Hodnocení: 4,5*
+ skvělá hratelnost i provedení
- škoda, že herní plán není pro Evropu