Sony Ericsson W610i

Sony Ericsson W610i
Sdílej
 


Další hudební telefon! Skoro se až zdá, že jiné Sony Ericsson ani nevyrábí. V čem je W610i odlišný od svých předchůdců, aby stálo za to jej koupit?

Popravdě téměř s ničem. Například ve srovnání se "sourozencem" W810i má o tisíc korun vyšší cenu a přitom paradoxně jediný podstatný rozdíl je v absenci EDGE! Co nabízí W610i místo toho? Zaprvé vylepšený mp3 přehrávač a s ním i celé uživatelské rozhraní a zadruhé vnitřní paměť 77 MB. Pokud vám na tom záleží, pak samozřejmě přidává také novější a více cool design. To mi ale za další tisícovku navíc přijde trošku málo.

Poslech hudby je samozřejmě na velmi vysoké úrovni, GPRS a Bluetooth nechybí. Velikostí padne mobil přímo do ruky a váží necelých 80 g. Displej je pouze průměrný - aktivní TFT LCD s rozlišením 176 x 220 px. Fotoaparát je 2 MPx s autofocusem.

Výrobce: Sony Ericsson
Web: www.motorola.cz
Cena: kolem 8000 Kč

+ styl, přehrávání hudby
- málo se liší od předchůdců

ZAJÍMAVOST

Mobil na Everestu
Není to tak dlouho, co Mount Everest byl poprvé dobyt mobilními technologiemi. Brit Rod Baber podporovaný společností Motorola pokořil nejvyšší horu světu a následně vytvořil dva světové rekordy - absolvoval hovor a poslal SMS v nejvyšší nadmořské výšce.

JAVA


Panzer Tactics Mobile

Zajímá vás druhá světová válka? V strategické hře Panzer Tactics Mobile si můžete nejdůležitější bitvy mezi lety 1939 a 1945 přehrát. Hra to není jednoduchá, rozličných jednotek s velmi rozdílnými vlastnostmi je na mapě velká spousta a udržet je koordinované, aby dosahovaly co nejvyšší síly, zvládnou jen ti zkušenější.

Výrobce: Handy Games, Platforma: J2ME
Web: www.playmobil.cz
Cena: 79 Kč
+ dobové jednotky, dokáže vtáhnout
- pouze pro fanoušky žánru



PTÁTE SE

Co to znamená, že fotoaparát má rozlišení třeba 2 MP?
Každý obraz zaznamenaný v digitální formě je rozdělen na určitý počet bodů. Každý takový bod se nazývá pixel a je složen ze tří barevných složek dávajících dohromady barvu. Z čím většího počtu bodů se obrázek skládá, tím lépe vypadá a tím více jde přiblížit. Celkové rozlišení je součet všech těchto bodů.