Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2

Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2
Sdílej
 

Hit ABC

Rainbow Six Vegas 2 se od svého předchůdce liší jen dvojkou v názvu a pár drobnostmi. To však nekazí jeho výbornou hratelnost.

Stejně jako v prvním díle i zde se vrhnete do zuřivých přestřelek s ohromující atmosférou, v nichž zvítězíte především díky promyšlenému taktickému postupu, šikovnému využívání krytí a kooperaci s parťáky. Jako velitel speciálního týmu, tentokrát pod jménem Bishop, se ocitnete v několika protiteroristických akcích nejen v Las Vegas, ale i v horském komplexu nebo na ropné rafinerii.

Taktická akce doznala ve dvojce několika změn. Novinkou je například možnost rychlého sprintu, což vám usnadní efektní přesuny mezi krycími pozicemi. Důležitý je i nový rankingový systém, který hodnotí způsoby likvidace nepřátele a práci s různými typy zbraní. Podle toho budete například v multiplayeru odměněni speciálními zbraněmi. Nutné je pochválit také AI, zejména spolupráci a spolehlivost parťáků.

Grafická stránka hry se drží v lepším průměru. Rainbow Six Vegas 2 si vás podmaní i bohatou výzbrojí a vybavením, ale především geniálně namíchaným poměrem mezi nutností používat taktiku a akčností. Bez debat je jednou z nejlepších taktických stříleček tohoto roku.
Foto

Hodnocení: 85
Výhody: mix akce a taktiky, výborná atmosféra, mnoho zbraní, multiplayer a systém hodnocení, AI, celkově kvalitní zpracování
Nevýhody: minimum novinek proti prvnímu dílu, znovu Las Vegas, nezajímavý příběh
Výrobce: Ubisoft Montreal
Web:

(www.rainbowsixgame.com)



Hra je vhodná pro hráče od 16 let



Co se hraje

Medal of Honor Heroes 2



O co v Medal of Honor Heroes 2 jde, je zcela zřejmé. Druhá světová válka je v plném proudu a vy jako neohrožený hrdina John Berg si klestíte cestu hordami německých vojáků. Mrknete se na pláž do Normandie, prostřílíte se přístavem, rozbořeným městem nebo třeba podzemním komplexem. Originalita příběhu i herních lokací je nulová. Nám to však při hraní nevadilo, užívali jsme si nejen specifické Wii ovládání, ale také Zapper. To je speciální nástavec, s nímž vytvoříte z Wii ovladačů jakousi imitaci pušky. Škoda jen, že tenhle herní doplněk je poměrně drahý (kolem 900 Kč).
Foto

MoH Heroes 2 lze hrát v několika režimech. První je kampaň, v níž ovládáte pohyb postavy a systém zdraví je řešen podobně jako v Call of Duty 2 - stačí se schovat a jste vyléčeni. Nám se nejvíc zamlouval režim arkády. V něm se nestaráte o pohyb postavy, jen střílíte nepřátele, musíte však dávat pozor na ubývající život. Plusem je rozhodně také on-line multiplayer. Kooperace více hráčů na jedné konzoli bohužel chybí.

MoH Heroes 2 je parádní FPS střílečka s dobře řešeným ovládáním, pěknou grafikou, zvuky a působivou válečnou akcí. Postrádá originalitu tématu, ale v žánru Wii FPS určitě vyniká.
Foto

Hodnocení: 80
Výhody: dobře řešené ovládání, množství zbraní, zábavný arkade mod, multiplayer, výborná hratelnost, adrenalinová akce, podpora Zapperu
Nevýhody: hloupé AI, neoriginální, krátké
Výrobce: Electronic Arts
Web:

(www.ea.com/mohheroes2)




Na co se těšit
LEGO Indiana Jones: The Original Adventures


Po úspěšném LEGO Star Wars se v létě dočkáme další kostičkové předělávky filmového hitu. V hlavní roli s legendárním Indiana Jonesem. Hra by nás měla protáhnout dobrodružstvími inspirovanými událostmi prvních tří filmů. Pověstný Indyho bič si užijeme nejen v boji, ale i při řešení různých puzzlů. Zajímavá bude i role vedlejších postav (Indyho táta nebo třeba Marion Ravenwood). Každá má jiné vlastnosti i schopnosti a často budou muset spolupracovat. Těšit se můžete i na dokonalou filmovou hudbu, atmosféru a parádní grafické zpracování. LEGO nebylo nikdy zábavnější.

Proč se těšit: filmová atmosféra, skvělé grafické zpracování, kooperace postav, různorodá prostředí, zábavné souboje a řešení puzzlů
Datum vydání: léto 2008
Výrobce: Traveller's Tales
Web:

(www.legoindianajonesgame.com)




Herní zprávy
Gothic 3 Forsaken Gods


Čekání na zbrusu nové RPG Gothic 4, které vyjde nejdříve příští rok, nebude tak útrpné. Na konci tohoto roku by se totiž na pultech měl objevit datadisk Gothic 3 Forsaken Gods, s kompletně novým příběhem, kde potkáte nejen staré známe postavy.
Foto


Trackmania Nations navždy


Rozhodně si nenechte ujít novou a bezplatnou verzi závodní arkády Trackmania Nations Forever. Proti svému předchůdci obsahuje mnohá vylepšení včetně grafiky, nových tratí a editoru. Stahovat ji můžete z několika serverů např.

(www.focus-home.com)


(www.trackmania.cz)