Mario Kart Wii

Mario Kart Wii
Sdílej
 

Hit ABC

Hry se značkou Mario frčí. Většina z nich si našla své místo v rubrice Hit ABC.


Teď přichází další, tentokrát závodní arkáda, s populárním Mariem opět v hlavní roli a s dalšími známými postavami. Jak herní veteráni vědí, série Mario Kart se objevila na několika předchozích konzolích a byla velmi úspěšná. Na konzoli Wii jde o totéž - snažíte se zvítězit v závodech na různých tratích v motokárách a nově také na motorkách.

Tratě jsou plné různých nástrah, kterým se musíte šikovně vyhýbat. Sbíráte bonusy a bombardujete soupeře želvími krunýři, sesíláte na ně blesky, vyhazujete slupky od banánu a provádíte další zlomyslnosti. Při skocích si můžete ve vzduchu střihnout kaskadérské triky, za něž opět získáte různé výhody. Celkem vás čeká třicet dva tratí, ve kterých se projedete ve městech, plážích i na sněhových krách.
Foto

Ke hře je přiložen plastový volant, do něhož zasadíte wiimote. Budete překvapeni příjemně citlivým a přesným ovládáním. Kromě závodů si lze zařádit v deseti bojových arénách. V Mario Kart Wii nechybí ani možnost zábavného on-line závodění. Máme pro tuto novou závodní arkádu jen samou chválu. A máme proč. S Mario Kart Wii jsme si bezvadně užili.

Hodnocení: 80
Výhody: výborná hratelnost a zábava, různorodé tratě, mnoho zajímavých power-upů, zbraní, hratelných postav a závodních strojů, přiložený volant
Nevýhody: na dnešní poměry slabší grafické zpracování
Výrobce: Nintendo
Web:

Foto

(www.mariokartwii.com)




Co se hraje
Grand Theft Auto IV



Grand Theft Auto IV je několik let nejočekávanější hrou. Blesk konečně udeřil a GTA IV přistála i v naší redakční konzoli Xbox 360. GTA IV je temnou výpravou do světa zločinu a na jejím obalu oprávněně svítí razítko s číslem 18+. Takže bohužel ne všichni čtenáři ABC si ji budou moci zahrát. Jde však o tak výjimečný skvost herního světa, že ho nelze přehlédnout.

Jako jugoslávský přistěhovalec Niko Belič se dostanete do Liberty City, kde vás stáhne vír do zločineckého podsvětí. Celá hra se odehrává v tomto úžasně zpracovaném městě inspirovaném New Yorkem. V ulicích pod mrakodrapy to žije: provoz houstne, lidé se procházejí, cvičí v parku, povídají si, telefonují. A také vy můžete dělat spoustu běžných věcí - koukněte se na televizi, navštivte kavárnu, obchod s oblečením nebo si dejte rande s holkou.
Foto


Na všechny radosti však potřebujete peníze. K těm přijdete ne zrovna počestným způsobem při plnění misí, což vás posouvá i dále ve strhujícím příběhu. V GTA IV se změnila skladba misí a dostanete se častěji do přestřelek, auta se chovají velmi realisticky a město je podstatně větší, hezčí a živější. Dokonalá atmosféra vás ke hře přiková na desítky hodin a nechá zakusit život zločince.

Hodnocení: 95
Výhody: obrovské živé město, téměř absolutní volnost konání a pohybu, příběh, charaktery a dialogy, mise, interaktivita prostředí, grafika, desítky hodin hraní, multiplayer pro 16 hráčů
Foto

Nevýhody: rating 18+, prozatím jen pro konzole, menší chyby v grafice
Výrobce: Rockstar Games
Web:

(www.rockstargames.com/IV)




Na co se těšit
Prototype


New York se stal bojištěm. Po ulicích se pohybují tisíce infikovaných zombie, vojáci a také vy - Alex Mercer. Zpočátku nechápete, co se vlastně stalo, a ani netušíte, kdo jste. Postupně v sobě objevujete neobvyklé schopnosti. Například vzít na sebe podobu nepřátel nebo rozmetat hordu zombie úderem do země, ze které vyjedou obrovské trny. Dokážete také lézt po stěnách a přeskakovat mezi mrakodrapy.
Foto

Před vámi je otevřený New York a nabízí vám volnost pohybu a výběru akcí. Bude na vás, jakým směrem se válka v americkém velkoměstě bude ubírat. Těšte se na velmi neobvyklou akční hru s mnoha originálními nápady.

Proč se těšit: úžasná volnost pohybu po městě, schopnosti hlavního hrdiny, možnost ovlivnit průběh městské války, hratelná bojová technika včetně vrtulníků
Datum vydání: podzim 2008
Výrobce: Radical Entertainment
Web:

(www.prototypegame.com)






Herní zprávy

Tom Clancy-s H.A.W.X.

Značka Tom Clancy je v hrách synonymem především pro pozemní taktické akce. Na konci roku k nim přibude i letecká akce H.A.W.X. V ní si zalétáte v moderních stíhacích strojích nad velmi detailně ztvárněnou krajinou. Mrkněte na

(www.hawxgame.com)




Návrat Prince


Ubisoft oficiálně potvrdil vývoj hry Prince of Persia. Ten však již nepůjde ve vyjetých kolejích předchozí trilogie. Posune příběh i hratelnost k větší volnosti, překvapí novým systémem soubojů a také nezvyklou kreslenou grafikou. Více najdete na

(http://prince-of-persia.uk.ubi.com)