Americký gangster

Americký gangster
Sdílej
 

Americký gangster
DVD - DRAMA

V mafiánském dramatu slavného režiséra Ridleyho Scotta se střetávají dva zásadoví muži, již žijí na opačných stranách zákona. Jedním z nich je Frank Lucas (Denzel Washington), který se v sedmdesátých letech obchodem s narkotiky postupně propracoval na krále newyorského podsvětí.


Invazi jeho drog čelí poslední poctivý policista (všichni ostatní jsou již uplaceni nebo mrtví) Richie Roberts (Russell Crowe), jenž se Franka Lucase neúnavně snaží dostat za mříže. Oba hlavní představitelé hrají svoje role tak dobře, že je velmi těžké fandit jen jednomu z nich. Jeden z nejlepších snímků loňského roku si můžete pořídit i v dražší dvoudiskové edici s bonusovými materiály.



HODNOCENÍ: 90 %

+ HERECKÉ VÝKONY HLAVNÍCH PŘEDSTAVITELŮ
- SPÍŠ PRO STARŠÍ DIVÁKY

BONTON, USA 2007, 157 MINUT
REŽIE: RIDLEY SCOTT



Beowulf
DVD - FANTASY
Vizuální zpracování animovaných filmů se za poslední roky vyvíjelo neuvěřitelným tempem.
Mezi přední průkopníky této oblasti patří i režisér Beowulfa - Robert Zemeckis.
Adaptaci této staroanglické básně o udatném bojovníkovi a jeho hrdinských činech natočil (scény s herci byly opravdu nejdříve točeny na kameru) revoluční metodou performance capture, čímž docílil superrealistické grafiky. Provedení i děj filmu jsou doslova strhující, ale digitální postavy bohužel ještě stále působí příliš jako figurky, než aby plnohodnotně nahradily živé herce.



HODNOCENÍ: 90 %

+ GRAFIKA, JEDNO DVD PLNÉ BONUSŮ
- EMOCE DIGITÁLNÍCH POSTAV

MAGICBOX, USA 2007, 113 MINUT
REŽIE: ROBERT ZEMECKIS



Iron Man

KINO TIP - AKČNÍ

Tony Stark alias Iron Man není superhrdina, který by zpočátku vzbuzoval moc sympatií. Postarší znuděný milionář, jenž má problémy s alkoholem a vlastní firmu, která vyrábí zbraně a dováží je do všech koutů světa, není zrovna typ člověka, který by dobrovolně zachraňoval svět. Jenže poté, co ho jednoho dne unesou teroristi, znenadání prohlédne a rozhodne se trestat bezpráví. To by nebylo nic zvláštního, kdyby jako donucovací prostředek nepoužíval nezničitelný oblek napěchovaný od hlavy až po paty nejmodernějšími technologiemi a zbraněmi. V něm se směle postaví i stíhačce nebo tanku v boji jeden proti jednomu. O divoké akční scény opravdu není nouze.

BONTONFILM, USA 2008, 112 MINUT
REŽIE: JON FAVREAU
NEVIDĚLI JSME



Speed Racer
FILM - AKČNÍ

Speed Racer je geniální závodník, něco jako Michael Schumacher z budoucnosti. Rovněž Speedův bratr, Rex Racer, byl závodníkem, a to dokonce mnohem slavnějším, ale jednoho osudného dne zahynul. Speed pronikne do prohnilého zákulisí velké závodní soutěže a ve jménu svého zesnulého bratra se vydá na cestu odplaty. Pestrými barvami a pekelně rychlými auty nabitý snímek je spíš oddychovka s plytkým příběhem.

WARNER BROS., USA 2008, 134 MINUT
REŽIE: LARRY A ANDY WACHOWSKI
NEVIDĚLI JSME



PRÁVĚ V KINĚ
Náš vůdce

Svérázný pokus středoškolského profesora se vymkne kontrole a žáci německého gymnázia zažijí nefalšovanou diktaturu. Působivé drama o lidských slabostech
PREMIÉRA 1. 5. 2008
V Bruggách

Dva nájemní zabijáci jsou v akční komedii donuceni skrýt se na několik týdnů v klidném belgickém městě
PREMIÉRA 8. 5. 2008