Luxus při hraní

Luxus při hraní
Sdílej
 

Luxus při hraní

KLÁVESNICE


G15 je název pro výbornou herní klávesnici od Logitechu. Co pro hry nabízí? Kromě výtečného ergonomického provedení jistě na první pohled zaujme odnímatelná opěrka pro dlaně, informační displej, podsvícené klávesy nebo šest speciálních herních kláves. Těm je možné přiřadit téměř jakoukoliv funkci nebo celé makro pro sled jednotlivých funkcí v dané hře. Displej dokáže informovat nejen o tom, jak si v dané hře vedete, ale umí například zobrazit příchozí zprávy z vašeho IM klienta, ukázat seznam hudby nebo teplotu vašeho počítače.


HODNOCENÍ: 80 %

+ PROVEDENÍ, FUNKCE
- VYSOKÁ CENA

VÝROBCE: LOGITECH
WEB: WWW.LOGITECH.COM



Ve znamení 16 bitů - ATARI ST
EXTRA


Minule jsme si představili Amigu, dnes se podíváme na druhou legendu uvedenou na trh v roce 1985 - Atari ST. Také tento počítač poháněl procesor Motorola 68000, tentokrát s taktem 8 MHz. Zpočátku nabízel 512 kB (model 520 ST), později přibývaly další verze, které měly až 4 MB paměti (modely Mega ST). Podobně jako Amiga se od běžných PC té doby lišil vynikající grafikou a zvukem. Výborně řešený byl i jeho operační systém. Byl založen na "oknech" dávno před tím, než se objevily první Windows. Hry jako Populous, Powermonger či Dungeon Master se staly prostřednictvím těchto domácích počítačů opravdovou klasikou.


Nejen set top box pro náročné
MULTIMÉDIA


Emgeton GURU 4TViX může být běžným set top boxem pro příjem TV ve standardu DVB-T, ale zejména je multimediálním centrem domácnosti. TViX umí přijímat pozemní digitální TV v HD standardu a dokáže ji nahrát na interní pevný disk. K tomu přehraje prakticky jakýkoliv filmový a zvukový obsah z externího zdroje připojeného přes USB, S-ATA či přes ethernet. Podporuje přehrávání Full HD videa, tedy rozlišení až 1920 x 1080 bodů, a nejnovější video formáty, včetně H.264. Kvalitní výstup na vaši televizi zajišťují HDMI nebo YUV konektory. Vynikající je i plná podpora češtiny v menu i u titulků.


HODNOCENÍ: 80 %


+ PODPORA FULL HD, KVALITA
- V ZÁKLADNÍ CENĚ NENÍ PEVNÝ DISK

VÝROBCE: EMGETON
WEB: WWW.EMGETON.COM


Úspornější, chladnější a čtyřjádrové
PROCESOR


Přesně takové jsou první kusy nových procesorů CORE 2 Quad od společnosti Intel.
Modely Q9300 a Q9450 se jako první zástupci této řady dostávají v tichosti na náš trh. A hned je jasné, že budou podobně jako jejich dvoujádroví bratříčci CORE 2 Duo E8xxx velmi žádaným a nedostatkovým zbožím. Všechny tyto procesory využívají nového 45nm výrobního procesu, který přináší nižší výslednou spotřebu a teplotu.
Když k tomu přičteme jejich vyšší výkon a rozumnou cenu, stává se z nich jeden z nejlepších adeptů pro koupi.



HODNOCENÍ: 100 %

+ VYŠŠÍ VÝKON PŘI NIŽŠÍ SPOTŘEBĚ A TEPLOTĚ
- NEDOSTATKOVÉ ZBOŽÍ

VÝROBCE: INTEL
WEB: WWW.INTEL.COM