To zvládne každý!

To zvládne každý!
Sdílej
 

Moc hezké děťátko

FOTKY


Celý tatínek, říkají obvykle lidé, když potkají muže s malým dítětem. Opravdu? Jak to vypadá, když se taková hláška vezme doslova, můžete najít na velmi divném blogu. Jakýsi milovník Photoshopu zde pravidelně publikuje fotky otců a jejich dětí..., ale pozor: s vyměněnými hlavami.

Možná to bude ta nejveselejší stránka, kterou navštívíte. Ale možná taky ta nejděsivější. Pokud máte slabou náturu, radši tenhle tip přeskočte.
http://manbabies.com/



Zatraceně, další heslo!
UŽITEČNÝ WEB


Kdo si má pamatovat všechna ta hesla? Určitý kompromis mezi ne příliš bezpečným a zapamatovatelným heslem nabízí stránka Password Bird. Jednoduchá služba vám na základě vašich údajů navrhne nové heslo. Protože to se skládá ze všech komponentů, jež odborníci na neprůstřelnost hesel doporučují, ale zároveň je odvozeno z vašeho oblíbeného jména, oblíbeného slova a oblíbeného data, existuje jistá pravděpodobnost, že si takové heslo zapamatujete. Víc služba nenabízí, navržené heslo se nikam neuloží, takže k němu nikdo nebude mít přístup - a to ani vy, když i tohle heslo v budoucnu zapomenete.
www.passwordbird.com



V necyklopedii ničemu nevěřte
KURIOZITA


Možná jste v médiích zaznamenali, že ETA je teroristická organizace působící ve Španělsku.
Ale co určitě nevíte, je to, že nejmodernější zbraně získává z tajných závodů v Čechistánu. Nevěříte? Děláte dobře. Výše uvedené informace jsou samozřejmě z internetu, ale nikoli z encyklopedie, nýbrž necyklopedie. Stránku s tímto názvem (anglicky uncyclopedia) založil v lednu 2005 Američan Jonathan Huang. Obsahuje encyklopedická hesla, která podobně jako na Wikipedii může psát a redigovat každý. Podmínkou však není pravdivost a nestrannost, nýbrž schopnost rozesmát čtenáře.
http://necyklopedie.wikia.com



To zvládne každý!
ZÁSAH ABC


Chcete si založit web, ale nestačí vám obyčejný blog? Postup je jednoduchý. Na stránce Webnode se zaregistrujete a zároveň si vyberete jméno webu. My jsme takový web založili a pojmenovali ho Ábíčko (http://abicko.webnode.cz).
Základní nabídka je zdarma: pokud se vejdete do datových limitů 100 MB (velikost vašich souborů nahraných na serveru) a 1 GB (přenos dat za měsíc), nemusíte nic platit. Pro běžný provoz malého webu to bohatě stačí, v budoucnu můžete přejít na placený provoz s vyššími limity. Můžete používat adresu ve výše uvedeném tvaru (na serveru webnode.cz), ale web můžete přenést i do vlastní domény.
Po registraci začnete budovat stránku. Kliknete na ikonku Webová prezentace a postupujete podle návodu. Vyberete si grafický vzhled stránky, její barvu a strukturu.
K dispozici jsou předvyrobené weby, ale jejich podobu můžete měnit: přidáním loga, vlastních obrázků či grafických motivů. Pokud nejste moc nároční, trvá tahle fáze tak deset minut.
Ještě je potřeba doplnit vlastní obsah: texty, fotografie, obrázky a další prvky. Ovládání je jednoduché a intuitivní - obejdete se bez návodu i cizí pomoci. Nové prvky lze na stránku umístit pouhým přetažením myší z horního menu přímo na stránku. Chcete na některou ze stránek svého webu umístit fotogalerii? Najeďte na odkaz Fotogalerie v horním menu, stiskněte levé tlačítko myši a pohybujte s ní tam, kde galerii chcete mít. Tam ikonku pouze upustíte. Podobně lze s již hotovými prvky hýbat na stránce: například přemístit anketu z hlavní stránky do bočního menu či naopak.
Pak stačí web publikovat tlačítkem Publikovat.
Úspěšnost svého webu můžete sledovat v podrobných statistikách, které jsou součástí služby.
www.webnode.cz



Vychytejte video z mobilu
PROGRÁMEK


Existují spousty lepších přístrojů k filmování než mobilní telefon. Problém je v tom, že když se děje něco opravdu zajímavého, máte k dispozici obvykle právě pouze jen telefon - to znamená nekvalitní a rozmazané záběry.
Základní nedostatky (třeba rozpixlované hrany) umí vychytat například služba na webu Fixmymovies (cosi jako Oprav-mé-filmy). Na web se zaregistrujete, nahrajete videoklipy z mobilu (do maximální velikosti 15 MB), a pak se je pokusíte vylepšit. Výsledky jsou slušné. Služba umí i převrátit formát, což je u klipů z mobilu častý problém. Videa si můžete na zmíněném webu nechat uložená, nebo si je stáhnout na počítač, případně, pokud jste nafilmovali opravdovou pecku, taky rovnou publikovat na YouTube.
www.fixmymovies.com



Plnidlo
WWW GAMESA


Filler je flashová hra, která vás chytne a nepustí. Cílem je nafukovat kruhy (můžete si je představit i jako balonky) a těmi zaplnit určitou část plochy. Chyták je v tom, že nafouknout můžete v každé úrovni jen určitý počet kruhů. A navíc se musíte vyhýbat zlým malým kroužkům. Jejich počet se v každé úrovni o jeden zvýší. Když do vás takový malý hajzlík narazí v momentě, kdy nafukujete, přijdete o život. Zní to složitě, ale je to jednoduchá hra založená na dobrém nápadu. A velmi chytlavá!
www.kongregate.com/games/simianlogic/filler