Penelope

Penelope
Sdílej
 

Soukromá válka pana Wilsona

DVD - KOMEDIE


Těžko byste hledali většího požitkáře a proutníka, než byl texaský kongresman Charlie Wilson (Tom Hanks). Přesto právě on v osmdesátých letech prosadil obrovské dotace afghánským bojovníkům a nepřímo způsobil pád sovětského impéria. Bohužel tak ale umožnil vzniknout i militantním teroristickým skupinám, které stejnými zbraněmi, s nimiž dříve porazily sovětské vojsko, dnes bojují skoro proti celému světu. Hvězdně obsazený film, který natočil oscarový režisér Mike Nichols, vznikl podle skutečných událostí, proto je i zajímavou výpovědí o studené válce. Nečekejte však velkolepé bojové scény typu Zachraňte vojína Ryana, snímek spíše sází na úderné a vtipné dialogy.



HODNOCENÍ: 70 %

+ SKVĚLE NAPSANÝ SCÉNÁŘ, HERECKÉ OBSAZENÍ
- NUTNÁ ZNALOST HISTORIE

BONTON, USA 2007, 102 MINUT
REŽIE: MIKE NICHOLS


Oko bere
FILM - DRAMA


Oko bere je jednoduchá karetní hra, v níž jde o to, aby hráč obdržel karty o celkovém součtu, který by se co nejvíce blížil číslu 21. Její modifikace, takzvaný Black Jack, se hraje v kasinech po celém světě.
Jejímu kouzlu podlehl i geniální student matematiky Ben Campbell, který si o víkendech se svými spolužáky vydělává jejím hraním na studium na Harvardu. Jejich úspěch netkví ve štěstí či v podvádění, ale v komplikovaném počítání karet, čímž ovlivňují pravděpodobnost výhry. Z občasné zábavy se však brzy stane posedlost. Komediální drama je ze začátku docela svižné a hlavně karbanické scény mají skvělou atmosféru. Avšak po půlce se začnou plány na ožebračení kasin opakovat a film nenabídne nic nového, co bychom už neviděli.


HODNOCENÍ: 60 %

+ AKČNÍ SCÉNY Z KASIN
- NELOGICKÉ CHOVÁNÍ POSTAV, MORALIZUJÍCÍ KONEC

FALCON, USA, 2008, 123 MINUT
REŽIE: ROBERT LUKETIC


PRÁVĚ V KINĚ
František je děvkař

Josef Poláček ztvárnil v debutové komedii českého režiséra Jana Prušinovského nenapravitelného sukničkáře, který kvůli své vášni přijde o všechno
PREMIÉRA 5. 6. 2008

Stalo se

V apokalyptickém sci-fi dramatu se příroda vzbouří proti lidstvu a vyhladí téměř celou populaci. Film natočil mistr hororů M. Night Shyamalan, takže o napětí není nouze
PREMIÉRA 5. 6. 2008

Kopačky

Sympatický třicátník Peter Bretter se právě rozešel se svou velkou láskou.
Období rozchodu nešťastnou náhodou tráví na Havajských ostrovech, kde je na dovolené i jeho vyvolená
PREMIÉRA 12. 6. 2008


Penelope
KINO TIP - KOMEDIE


Téměř každý den je dům bohatých a vlivných manželů Wilhernových obklopen urozenými nápadníky, kteří se ucházejí o jejich jedinou dceru Penelope (Christina Ricciová). Ta však kromě štědrého věna zdědila i rodinnou kletbu, která jí na její krásný obličej přiřkla prasečí rypáček. Prokletí jí má zbavit až pravá láska urozeného mladíka, což v dnešní době představuje značně nedostatkové zboží.

Všichni nápadníci totiž při pohledu na její obličej urychleně opouštějí dům (většinou oknem), a tak se Penelope jednoho dne rozhodne vzít osud do vlastních rukou a uteče z domu. Pohádkově laděný příběh o hledání pravé lásky a sebepoznání je mile a vtipně vyprávěný a potěší příjemným nadhledem.


HODNOCENÍ: 90 %

+ PŘÍJEMNÁ A KOUZELNÁ ATMOSFÉRA
- PŘEDVÍDATELNÝ KONEC

BLUE SKY FILM, VELKÁ BRITÁNIE/USA, 2006, 101 MINUT
REŽIE: MARK PALANSKY



Monstrum
DVD - AKČNÍ / SCI-FI / THRILLER


Poklidný průběh párty přeruší náhlý výpadek elektřiny a zlověstný zvuk, jenž se rozléhá celým městem. Za několik okamžiků nastává zmatek a my sledujeme panikařící dav lidí, který prchá před neznámým monstrem.

Snímek je originálně natočen kamerou, jež se střídá v rukou pětice přátel snažících se uniknout řádění záhadné příšery. Na disku DVD vás jistě potěší mnoho bonusových materiálů.



HODNOCENÍ: 90 %

+ NETRADIČNÍ KAMERA, STRHUJÍCÍ AKCE
- NUTNOST MÍT KVALITNÍ REPRODUKTORY

MAGICBOX, USA 2008, 85 MINUT
REŽIE: MATT REEVES


MŮJ FILM
HEJ TY


Petr, 14 let

Z filmů mám nejraději ty akční. V poslední době mě například zaujal snímek Okrsek 13, protože jsou v něm super scény. Nejlepším hercem je podle mého názoru Daniel Craig. Poslední Bond v jeho podání je úplně nejlepší.