Kung Fu Panda

Kung Fu Panda
Sdílej
 

3:10 Vlak do Yumy

DVD - WESTERN


Éra westernových filmů, která v šedesátých letech plnila sály biografů, je již bezpochyby dávno pryč. Pokud však na tento druh filmů nedáte dopustit, 3:10 Vlak do Yumy vás do zlatých časů Divokého západu spolehlivě navrátí. Příběh je jednoduchý a dočkáte se i tradičního souboje dobra se zlem. Chudý rančer Dan Evans se zaváže za honorář 200 dolarů převézt lapeného zločince Bena Wadeho do městečka Contention a zde ho předat spravedlnosti. V patách jim však cválá Benova obávaná tlupa desperátů, kteří něco takového rozhodně nechtějí dopustit. Snímek je zajímavý výborně napsanými charaktery hlavních hrdinů. Z těch vyčnívá hlavně ústřední padouch Wade v podání charismatického Russella Crowea.



HODNOCENÍ: 90 %

+ KVALITNĚ NATOČENÝ WESTERN
- JEDNODUCHÝ SCÉNÁŘ BEZ VELKÝCH PŘEKVAPENÍ

INTERSONIC, USA 2007, 117 MINUT
REŽIE: JAMES MANGOLD


Lovci pokladů: Kniha tajemství
DVD - AKČNÍ


Netrvalo to dlouho a lovec pokladů Ben Gates (Nicolas Cage) po prvním úspěšném dílu vyrazil na druhou dobrodružnou výpravu. Tentokrát se snaží očistit pověst svého dávného předka, který údajně pomáhal zosnovat atentát na Abrahama Lincolna. Pátrání ho brzy zavede na stopu legendárního zlatého města. V cestě k cíli mu již tradičně stojí spousta šifer, tajných skrýší a hlavolamů, nad nimiž by kroutil hlavou i Sherlock Holmes. Gates by však pro úspěch udělal cokoliv, a tak neváhá ani unést amerického prezidenta nebo se vloupat do Buckinghamského paláce, aby se dopátral pravdy. Ačkoliv akční dobrodružství celkem příjemně odsýpá, chybí mu širší historické souvislosti a propracovanější zápletka.



HODNOCENÍ: 60 %

+ NENÁROČNÁ ZÁBAVA
- NELOGICKÉ CHOVÁNÍ POSTAV, CHABÁ ZÁPLETKA

BUENAVISTA, USA 2007, 124 MINUT
REŽIE: JON TURTELTAUB



PRÁVĚ V KINĚ
Hancock

Superhrdina Hancock v podání Willa Smithe dokáže dělat neobyčejné věci. Problém je v tom, že už zkazil tolik záchranných akcí, že ho lidé nemají příliš v lásce. Jeho image se mu v této komedii snaží vylepšit nejlepší odborník na veřejné mínění
PREMIÉRA 3. 7. 2008

Bathory

Výpravné drama slovenského režiséra Juraje Jakubiska sleduje osudy uherské hraběnky Alžběty Báthoryové, známé také jako Čachtická paní. Ta byla podle legend jednou z nejkrutějších žen historie
PREMIÉRA 10. 7. 2008



Kung Fu Panda
KINO TIP - ANIMOVANÝ / KOMEDIE

TIP ABC

Panda velká je jedno z nejlínějších zvířat na světě. Většinu času tráví buď spánkem, nebo pořádáním bambusových výhonků. O to více udivuje, co tento zavalitý medvídek provádí v hlavní roli Kung Fu Panda, filmu plného rychlých chvatů a úderů. Studio DreamWorks, které za tímto snímkem stojí, mělo vždycky slabost pro netradiční hrdiny. P

amatujete se ještě na zeleného a nerudného zlobra? I tento příběh ze staré Číny patří k těm bláznivějším. Z vězení v Údolí klidu uteče démonický leopard a vyvolený bojovník, který se s ním má utkat v boji na život a na smrt, není nikdo jiný než pandí lenoch jménem Po.

Jeho kung-fu pohyby jsou však na úrovni žvatlajícího batolete, a tak ho nejdříve čeká úmorný trénink u starého mistra tohoto bojového umění. Zajímavá zápletka slibuje zábavu pro celou rodinu.

BONTONFILM, USA 2008, 88 MINUT
REŽIE: MARK OSBORNE A JOHN STEVENSON

NEVIDĚLI JSME



MŮJ FILM
HEJ TY


Jarek, 11 let

Nejvíc se mi v poslední době líbil pátý díl Harryho Pottera - Fénixův řád. Těším se vždycky na každý další díl. Mám také rád všechny filmy s Bradem Pittem, protože to je můj nejoblíbenější herec.



Nejznámější filmová místa křížem krážem po Česku
KNIHA - TIPY NA CESTY


Stále jste se ještě nerozhodli, kam vyrazíte o letních prázdninách na výlet? Zajímavé tipy najdete v tomto průvodci, s kterým můžete zavítat na místa, kde se natáčely nejznámější české filmy a pohádky. Třicet návrhů na výlety je rozděleno podle lokalit snímků. Každý tip obsahuje krátké povídání o filmu, který se na daném místě natáčel, a popis blízkého okolí. Zajímavé jsou i srovnávací fotografi e dnešní podoby budov a krajiny s jejich původní verzí, kterou znáte z televizní obrazovky. Je škoda, že průvodce neobsahuje alespoň malé mapky, které by zpřehlednily orientaci na daném místě.


HODNOCENÍ: 80 %

+ ZAJÍMAVÉ TIPY NA VÝLETY NEJEN PRO MILOVNÍKY FILMŮ
- ABSENCE MAP

FRAGMENT, 2008, 128 STRAN
AUTOR: RADEK LAUDIN