Batman: Toxická hrozba

Batman: Toxická hrozba
Sdílej
 
V Gotham City řádí Hádankář a Mr. Freeze. Jak už jistě znáte z filmů nebo komiksů, pořádně jim dokáže zatopit jen Batman a Robin.

Foto
Ve hře se s nimi spustíte do skrytých vápencových jeskyní, kde mají ukryté zbraně - třeba batpočítač, jehož pomocí řešíte různé logické hádanky. Batman: Toxická hrozba je v podstatě adventura s řadou záludných puzzle a několika zábavnými minihrami.

V průběhu děje bude často nutné sednout do batmobilu, vyrazit do města a hledat stopy. Podle nich se budete pomalu dostávat na kobylku nepřátelům. Rozpalte součástky batpočítače i svůj mozek a pokuste se porazit Hádankáře a Mr. Freeze. Batman: Toxická hrozba má atraktivní komiksovou grafiku a potěší i vynikající dabing od známých českých herců. Navíc hra má minimální hardwarové nároky.


Batman v boji

V Gotham City se Batman utká se svými nepřáteli v několika soubojích. Pokud se mu povede zvítězit, získá několik důležitých stop.

Jedovatá záplava
Foto

Hádankář napadl chemické laboratoře a pokusil se vypustit nebezpečné chemikálie do podzemí města. Vy musíte pomocí šikovného přepínání různých ventilů odklonit proud chemikálií do bezpečnostních nádrží umístěných dole. Celkem vás čekají tři jedovaté záplavy.

Plazivý led
Mr. Freez nechal zamrznout budovy ve finančním centru a Batman musí zachránit uvězněné lidi. Provede to pomocí Firebatu. Vaším úkolem je na budově nalézt opakující se vzor dlaždic a ten pak zadat do Firebatu. Budete postupovat po jednotlivých poschodích. Celkem vás čekají dvě zmrazené budovy.

Podzemí
Batman se ocitl v podzemí Gotham City a je čas vytáhnout zbraně jako bola, batgranáty, plynové bomby a další. Hra je v podstatě plošinovka, ve které musíte dávat pozor na pasti, bojovat s Hádankářovými nohsledy a vše řádně prozkoumat. Pokud se vám zde podaří najít všechny stopy, máte vyhráno.
Foto

Chemická katastrofa
Na řadu přijde také batkoptéra. Ulicemi města se valí chemikálie a vy musíte z batkoptéry střílet neutralizátory. Ale pozor! Každá chemikálie má svůj speciální neutralizátor. Pokud se spletete, může se proměnit třeba v jedovatý dým a způsobit katastrofu. Je potřeba pracovat co nejrychleji.

Ze hry do reality

Batman láme rekordy

Že se Batman stal opravdovou legendou, potvrzuje i snímek Temný rytíř, který právě běží v kinech. V den premiéry v USA vydělal 66,4 milionu dolarů a předběhl tak svého kolegu Spidermana. Do čela se dostal i v žebříčku tržeb za první týden. Už čtvrtý týden se nekompromisně drží v na prvním místě žebříčku návštěvnosti kin v USA a má ambice potopit rekord celkových tržeb, který už jedenáct let drží Titanic se 600 miliony dolary. Podaří se mu to?