Flatout Ultimate Carnage

Flatout Ultimate Carnage
Sdílej
 

Hit ABC

Pamatujete si, co jste dostali loni k Vánocům? Nemyslíme trička a ponožky zabalené pod stromečkem, ale plnou hru Flatout 2 od ABC!


Úspěch téhle závodní pecky na PC donutil autory vytvořit verzi pro konzole s názvem Ultimate Carnage. Obsahovala několik vylepšení, a tak ji vydali opět i pro PC. Opravdu vtipné manévry mezi platformami. Co tedy PC verze Flatout Ultimate Carnage přináší nového?

Čekáte nová auta nebo tratě?
Foto
Zapomeňte na ně! Najdete zde všechny staré známe káry i tratě z Flatout 2. To nás trochu rozladilo, ale přece jen tu několik novinek je. Předně se na startu objeví dvanáct jezdců místo šesti. A to je pořádná mela. Kariéra je rozdělena na dvě větve: závodní a destrukční, ve které najdete třeba jízdu s tikající bombou v autě, demoliční derby doplněné o power-upy nebo jízdu s omezeným časem, při níž získáváte body za demolici či létání vzduchem. Navíc dobré umístění násobí body, takže se musíte snažit i o vynikající jízdu. Parádní adrenalinová sprcha.
Foto

Příjemně překvapí také výrazně lepší grafické zpracování, ale hardware se u toho pořádně zapotí. Hra nemá proti předchůdci žádné zásadní novinky. Je to jakýsi Flatout 2,5. Na zábavnosti to však nic nemění. Takže pokud chcete vlastnit závodní diamant ještě vybroušenější, klidně si ho pořiďte.

Hodnocení: 80 %
Výhody: rozdělená kariéra, několik nových herních modů, vylepšená grafika i multiplayer, skvělá a návyková zábava, nízká cena PC verze
Nevýhody: vyšší HW nároky, málo vylepšení proti Flatout2
Foto

Výrobce: Bugbear
Web:

(www.flatoutgame.com)




Co se hraje

Sinking Island


Klasické adventury nepatří k nejpopulárnějším herním žánrům. Čas od času se však objeví skvělý kousek, kvůli němuž stojí za to na chvíli odložit kvéry a zapomenout na akční scény. Sinking Island nabízí skvělý detektivní příběh.
Foto

Jste detektiv Jack Norm a vrtulník vás odveze na podivný ostrov s ještě podivnějším hotelem. Majitel ostrova i hotelu, pracháč Jones, byl nalezen pod útesy mrtvý. Rozhodně to nevypadá, že by z nich skočil dobrovolně a s úsměvem.

Jednoduchá zápletka roztočí kolo výslechů všech přítomných osob, sbírání důkazů, focení předmětů, sbírání otisků a mnoho dalších věcí. A bude vás to pekelně bavit. K dispozici totiž máte přehledný policejní inventář, v němž předměty v klidu zkoumáte a porovnáváte. Jakmile máte dostatek důkazů, přijde čas složit hlavní indicie dohromady a posunout se dál v řešení případu.

Sinking Island vás žene vpřed, brnká na nervy temnou atmosférou ostrova i hotelu a máte radost z každé odhalené lži nebo nalezeného důkazu. Ale nebojte, není nutné prolézat každý pixel obrazu myší, jak bývá v některých adventurách zvykem.
Foto

Většina věcí je dobře viditelná. Vadily nám lokace, které jsme museli jen zbytečně přebíhat, a na adventuru celkem vysoké HW nároky. Ale jinak Sinking Island doporučuje devět z deseti detektivů.

Hodnocení: 81
Výhody: dobrý příběh, zajímavé dialogy, systém sbírání a porovnávání důkazů i faktů, pěkná grafika, tajemné prostředí, české titulky
Nevýhody: vysoké HW nároky, několik technických chyb, lokace jen k přeběhnutí
Výrobce: White Bird Production
Web:

(www.sinking-island.com)




Na co se těšit
Warhammer 40 000: Dawn of War 2


Dawn of War byla vynikající strategická řežba, zasazená do populárního světa Warhammer 40 000. Vzpomínáte si na masivní a krvavé boje hord válečníků? Druhý díl by měl bitvy spíše zmenšit i ztaktizovat, trochu ve stylu Company of Heroes. Bude vám více záležet na vašich hrdinech, budete je moci vybavovat zbraněmi, předměty i kouzly. Na změnu hratelnosti bude mít vliv i podstatně vylepšené AI. Těšíme se na nové grafické zpracování s mnoha parádními efekty, fungující fyziku prostředí a třeba i na kooperativní kampaň proti počítači, která je ve strategiích ojedinělá.
Foto

Proč se těšit: styl Company of Heroes a svět Warhammeru, nová grafika, vylepšené AI, kooperativní kampaň
Datum vydání: jaro 2009
Výrobce: Relic Entertainment
Web:

(www.dawnofwar2.com)




Herní zprávy

Grand Theft Auto IV na PC


Konečně oficiální zpráva od Rockstar Games: Grand Theft Auto IV vyjde na PC letos! Přesněji 21. listopadu 2008. PC verze bude navíc obohacená o extra multiplayerový přídavek. Zatím není přesně známo, co bude obsahovat. Více najdete na

(http://rockstargames.com/IV/)



Nové Wii Sports


Na herní konferenci E3 představilo Nintendo pokračovatele oblíbených Wii Sports. Jmenuje se Wii Sports Resort a tentokrát se přesunete na prosluněné ostrovy, kde budete házet talířem, šermovat, jezdit na vodním skútru a mnoho dalšího. Jakmile hru dostaneme do redakce, těšte se na recenzi!