Sony Ericsson G900: Dotkněte se!

Sony Ericsson G900: Dotkněte se!
Sdílej
 

Sony Ericsson G900: Dotkněte se!

NÁŠ TIP


Tento mobil klame tělem. Na první pohled sice vypadá jako klasický telefon střední třídy, ale vybočuje z ní několika vlastnostmi. Ve výbavě najdete například kromě podpory UMTS také wi-fi, které rozhodně není samozřejmostí. Jistě vás překvapí, že kromě klasického ovládání můžete telefon obsluhovat i přímým dotykem displeje - speciálním perem (stylusem) na něj napíšete písmena, telefon je rozpozná a převede na text. Dotykového ovládání také naplno využívá fotoaparát s rozlišením 5 Mpx. Pokud tedy potřebujete zaostřit na určité místo, klepnete na displej a telefon zaostří. Právě se vám povedla pěkná momentka!



HODNOCENÍ: 80 %

+ WI-FI, DOTYKOVÝ DISPLEJ
- OBČAS POMALEJŠÍ REAKCE OS SYMBIAN UIQ

VÝROBCE: SONY ERICSSON
WEB: WWW.SONYERICSSON.COM



Luxor 2
JAVA


Luxor měl v prvním vydání úspěch, a tak je tu dvojka. Pokud vám ale nic neříká, vězte, že jde o jednu z nejnávykovějších mobilních her. Princip je jednoduchý. Po různých tratích se pohybují barevné kuličky směrem k pyramidě. Vaším úkolem je zabránit jim v postupu. Docílíte toho vystřelováním jiné barevné kuličky, až se vám podaří seřadit za sebou alespoň tři kuličky stejné barvy. Ty potom zmizí. Druhý díl si zachovává výbornou hratelnost a navíc přidává propracovanou grafiku.


HODNOCENÍ: 90 %

+ HRATELNOST, GRAFIKA
- NÁVYKOVOST


MŮJ MOBIL

Tereza, 12 let

Mám Sony Ericsson 510i. Píšu z něj a volám, hraní her a poslouchání muziky je až druhořadé. Nejdůležitější je, abych mohla zavolat, kdyby se mi něco stalo, a na to mi můj mobil stačí.


PTÁTE SE
Co znamená u mobilního telefonu synchronizace s počítačem? FILIP, OSTRAVA

Synchronizaci můžeme popsat jako sjednocení údajů mezi počítačem a mobilním telefonem. Lze ji provést pomocí USB kabelu nebo přes bluetooth či infraport. V dnešní době umí synchronizovat většina mobilních telefonů. Možnosti synchronizace se sice u jednotlivých modelů liší, ale základem je sjednocení kontaktů a kalendáře.


Kdo prodává nejvíce?
ZAJÍMAVOST

Každý čtvrtrok vychází na internetových serverech i v časopisech, které se zabývají mobilními telefony, pořadí výrobců podle prodejů za uplynulé tři měsíce. Podle červencových výsledků se nejlépe daří, jako už několik let, Nokii s podílem 40,3 procenta. Znamená to, že v podstatě každý desátý prodaný telefon je od tohoto finského výrobce. Druhý je Samsung s podílem 15,1 procenta, třetí se drží Motorola s 9,3 procenta. V těsném ,3 závěsu je LG (9,1 procenta) a pětici uzavírá Sony Ericsson s 8,1 procenta.