Udělejte si udělátko!

Udělejte si udělátko!
Sdílej
 

Bubliny

VAŠE TIPY


Před časem jsme se v této rubrice naučili dělat vlastní komiksy. Ještě větší švanda je, když v takovém vlastnoručně vyrobeném komiksu sami vystupujete. Na stránce Superlame.com (superlame by se dalo přeložit jako supermoula) můžete přidat perfektní komiksové bubliny k libovolné fotce. Tip nám poslal čtenář Jarda Kasík z Prahy. Tak jsme to vyzkoušeli...
Na výběr jsou různé druhy písma, tvary i velikosti bublin a spousta dalších věcí.
Na web můžete nahrát jakoukoliv fotku, třeba z prázdnin. Texty do bublin ale musíte vymyslet sami. Jedinou nevýhodou je, že zahraniční web neumí české háčky a čárky. Všechno ostatní je hračka. Vlastně HRACKA v bublině.
www.superlame.com



Všechno jednou skončí
KURIOZITA


Už vás někdy napadlo, jestli má internet nějaký konec? Hloupá otázka. Samozřejmě, že internet žádný konec nemá, tak jako nenajdete nikde jeho začátek. I když... nebuďte si tak jistí. Tak jako se každá pohádková postava jednou vymotá z hlubokého lesa nebo z toho nejsložitějšího bludiště, možná i vy dorazíte na konec internetu. Jak bude vypadat? Třeba jako stránka nazvaná Konec internetu. Jsou na ní dopravní značky (samozřejmě stopky) a informace pro návštěvníky: "Jste na konci. Neprodleně zmáčkněte tlačítko Zpět a opusťte tuto oblast, jinak váš operační systém zmizí v černé díře."
http://endofthenet.net



OPRAVA
Jsem tu s tím pískem

V minulém čísle jsme otiskli nesprávnou adresu. Správně mělo být http://thisissand.com


Kdopak tu mluví?
VIDEO


V tomhle videu vystupují dvě postavy, ale pouze jeden člověk. Terorista a komik. Vlastně pouze komik. Je jím americký herec a bavič Jeff Dunham, který si povídá s loutkou. Tu sám ovládá, ale také za ni mluví. Bez jediného otevření pusy!

Ano, Dunham je břichomluvec a sám se sebou tak probírá nejrůznější témata. Jeden z hitů americké televize můžete vidět na serveru YouTube. Scénky jsou v angličtině, ale s českými titulky.
http://snipurl.com/brichomluvec



Udělejte si udělátko!
ZÁSAH ABC


Sprout je anglicky kapusta, ale také šlahoun nebo výhonek. Podle toho asi dostal jméno malý webový útvar, kterému se odborně říká widget (česky udělátko). Je to webová ministránečka, kterou si můžete vložit na svůj blog či na jakýkoliv jiný web. Může obsahovat vaši fotografii, základní informace, ale třeba i video nebo muziku.

A co víc, vaše webové udělátko si může na svůj web dát kdokoliv další. Udělat pěkný sprout vypadá jako pořádná fuška pro zkušeného programátora. Ale nenechte se mýlit! Ten svůj si vyrobíte za pár sekund na specializovaném webu. A bez registrace. Stačí postupovat podle návodu a jen doplnit vlastní obsah (text, fotky, video). Pokud se vám udělátko povede, pošlete nám odkaz!
http://sproutbuilder.com



Kino bez virů
PROGRÁMEK


Klipy ze serverů jako YouTube nebo Google Video stahujeme specializovanými prográmky. Ale pozor, stahování videa je populární, takže vám některé můžou zavirovat počítač. Používejte tedy jenom ty, které vám někdo doporučí. Třeba program aTube Catcher. Funguje tak, že zdroj videa (tedy internetovou adresu, kde si video prohlížíte) překopírujete do zdrojového řádku, a pak si už jen vyberete, kam ve svém počítači chcete video uložit. Výhodou tohoto programu je, že umí česky a že stahuje videa i z některých českých stránek. Na YouTube a obdobných serverech jsou videa ve formátu flash video (s koncovkou FLV), v programu ho však lze automaticky přeformátovat a uložit v oblíbených formátech jako AVI, MOV, MP4.
http://ytc.dsnetwb.com



Kapičky
WWW GAMESA - TIP ABC


Jsou hry, ve kterých musíte prokázat postřeh nebo vytrvalost. A jsou hry, kde jen klikáte myší a sledujete, jak to dopadne. Zajímavé je, že jsou stejně nakažlivé jako ty, které vyžadují vaši pozornost a energii. K těm neovlivnitelným patří i "kapičky". Můžete volit určitou taktiku, ale nejdůležitější je stejně náhoda. Máte deset kapiček, které přidáváte k loužičkám. Když je loužička dost velká, praskne a přidá kapičky sousedním loužičkám. Když praskne víc loužiček během jednoho tahu, dostanete bonusové kapičky.
www.funny-games.biz/splash-back.html