Vesmírní opičáci

Vesmírní opičáci
Sdílej
 

Hrdinové

DVD - SCI-FI/DRAMA SERIÁL


Jestli máte rádi epické příběhy o hrdinech s nadlidskými schopnostmi, určitě si oblíbíte tento sci-fi seriál, jehož první série právě vychází na sedmi discích DVD. Scenárista Tim Kring jej napsal pro americkou televizi NBC. Děj se točí kolem několika desítek postav z různých částí světa, které zjistí, že byly obdařeny nadpřirozenými schopnostmi. Každý hrdina se vyrovnává se svou nově nabytou schopností jinak a rozhodně ne všichni ji využijí í k nezištným účelům. V seriálu se skvěle stupňuje napětí a některé díly vás doslova zatlačí do křesla. Bohužel konec série vyznívá do prázdna a odpovědí na některé otázky se dočkáte až v druhé sérii, která se právě dotáčí.



HODNOCENÍ: 80 %

+ MNOHO ZAJÍMAVÝCH POSTAV
- NEVÝRAZNÝ KONEC SÉRIE

BONTON HOME VIDEO, USA 2006, 23 × 60 MINUT
PRODUKCE: TIM KRING

JOSEF CIPRA




Vesmírní opičáci
KINO TIP - KOMEDIE/ANIMOVANÝ


Když stojí před vesmírnou agenturou úkol tak nebezpečný, že by ho žádný člověk nezvládl, přichází řada na šimpanze. Je povolána trojice primátů, jejichž úkolem je vypátrat sondu, která zmizela kdesi hluboko ve vesmíru. Po náročném tréninku jsou milí opičáci vystřeleni na orbit a odtud putují dál do neznáma skrz červí díru. Raketa s opičí posádkou se dostane až do vzdálené galaxie, kde objeví planetku osídlenou mírumilovnými bytostmi.

Ty však tyranizuje samozvaný vládce Zartog, a tak se opičí astronauti rozhodnou mimozemšťany osvobodit. Průměrný animák potěší několika podařenými gagy. Nejzábavnější jsou opičárny ústřední trojice v kabině vesmírné lodi. Velmi nepříjemná je zastaralá animace, pokud však v tomto směru nejste nároční, budete se dobře bavit.



HODNOCENÍ: 60 %

+ VTIPNÉ ODKAZY NA JINÉ SCI-FI FILMY
- ŠPATNÁ ANIMACE

BONTONFILM, USA 2008, 81 MINUT
REŽIE: KIRK DE MICCO
PREMIÉRA: 28. SRPNA 2008

JOSEF CIPRA




MŮJ FILM
HEJ TY


Jarek, 15 let

Líbí se mi všechny filmy a rozhodně nemůžu říct, že bych se nějakému žánru bránil. Ale nejradši mám komedie, které parodují jiné snímky. Nejvíc se nasměju, když v nich hledám narážky na jiné filmy.


Panda Kung Fu
STOLNÍ HRA - HLAVOLAM


Hra obsahuje jeden z nejstarších mechanických hlavolamů, takzvaný tangram. Je to čtverec rozdělený na díly, ze kterých lze sestavovat různé obrazce. Cílem hry je co nejrychleji získat všech pět dílků tangramu a správně je sestavit do rámečku, mimo něj poté sestavit ještě tři varianty tangramu podle toho, jaký žeton si vylosujete. Hra je zpočátku celkem zábavná, ale rychle začne nudit. Se čtverci tangramu se navíc špatně manipuluje. Pokud rychle potřebujete hru přestěhovat jinam, obrazce se vám rozpadnou.


HODNOCENÍ: 70 %

+ PROCVIČÍTE SI PŘEDSTAVIVOST
- PROVEDENÍ, MANIPULACE

EFKO, POČET HRÁČŮ: 2-5, OD 6 LET HERNÍ DOBA: 2 HODINY
PES

Autor

Tomáš Haiman