Space Siege

Space Siege
Sdílej
 
Občas máme chuť u her nepřemýšlet. Nechat stranou strategické i taktické rozjímání nebo hloubání nad spletitým příběhem. Akční RPG Space Siege tuhle chuť uspokojí.


Je tady vesmírná loď Armstrong, mimozemští vetřelci a vy, Seth Walker, se svým arzenálem. Podstatou lineární hratelnosti je především vybíjení emzáků a postup vpřed, který je lehce ozvláštněn možnostmi vývoje postavy. Postupně lze vylepšovat zbraně, odolnost, umění pokládat zákeřné pasti a získat třeba účinnější zbraně či bomby. RPG prvky však příliš nemají vliv na hratelnost.

Je tady něco, co dělá hru jinou a co ovlivňuje i její zakončení. Na lodi občas najdete speciální implantáty, které si lze vrazit do těla. Nainstalované pomůcky - jako třeba kybernetické oko, s nímž přesněji střílíte, nebo titanové paže, jež unesou pořádný rotačák a další kousky - vás však zbavují lidskosti. To se moc nelíbí vašim lidským kámošům. Uvidíte sami.

Foto

Za zmínku stojí i váš pomocník robůtek HR-V, kterého lze také ovládat, vylepšovat, a hlavně efektivně používat na rozsekání hord nepřátel. Ve Space Siege jde především o nekončící výbušné akce a drcení vetřelců, jen zlehka ovlivněné RPG prvky. Je také velmi lineární a obsahuje poměrně stereotypní prostředí jedné vesmírné lodi. Jestliže chcete vypnout mozek a jen tak relaxačně vypráskat další mimozemskou sebranku, Space Siege vás uspokojí.


Hodnocení: 75 %
Výhody: svižná a jednoduchá hratelnost, nekončící akce, kybernetické implantáty, příběh, grafické efekty
Nevýhody: lineární, opakující se prostředí, slabý vliv RPG prvků
Výrobce: Gas Powered Games
Foto

Web:

(www.spacesiege.com)




Co se hraje

Combat Mission: Shock Force


Pro úspěšné hardcore strategie Combat Mission byla vždy dominantou druhá světová válka. Hry Combat Mission, které vyšly již celkem tři, byly vždy určeny pro zkušené válečníky a kladly důraz na realistickou simulaci zbraní i techniky. Naprosto stejně tomu je u posledního dílu s podtitulem Shock Force.

Ten konečně vychází i u nás včetně důležitého manuálu v češtině a posledního patche. Tentokrát poskočíme v čase a budeme velet vojskům v bitvách na moderním bojišti ve fiktivním konfliktu mezi USA a Sýrií. Pamatujete si na záběry v televizních zpravodajstvích z války v Iráku? Přesně takové prostředí i bitvy vás čekají.
Foto

Pod vaším velením se rozjedou kolosy jako americké tanky Abrams nebo syrské T-72, budete využívat rychlosti obrněných transportérů nebo unikátních pěchotních zbraní včetně protitankového raketometu FGM-148 Javelin. Těžké bitvy lze svádět nejen v reálném čase, ale i v tahovém režimu a provádět tahy střídavě na jednom počítači. Lidské soupeře najdete také na http://worldatwar.eu.

Combat Mission: Shock Force v podstatě nemá konkurenci, co se týče přesnosti simulace velení. Jeho náročnost může některé příležitostné stratégy odradit. Pokud si chcete vyzkoušet taktiku bitev moderního bojiště, poznat moderní zbraně i techniku, můžeme tento kousek doporučit.


Hodnocení: 82
Výhody: realistická simulace bojiště, zbraní i techniky, tahový i realtime režim, pěkné modely techniky, český manuál, vylepšená verze 1.08, generátor bitev, editor scénářů
Nevýhody: vysoké HW nároky, syrská armáda je o dost slabší než americká, kampaň jen za USA
Výrobce: Battlefront
Web:

(www.battlefront.com)


Foto



Na co se těšit
Need for Speed Undercover


Ani letos nás ke konci roku nemine další díl série Need for Speed, tentokrát s názvem Undercover. Bude podstatně jiný než ty předchozí a čeká vás nelehký úkol. Jako policista v přestrojení musíte infiltrovat gang zlodějů aut řádících ve městě Tri-City. Abyste se mezi gaunery dostali, je nutné si udělat jméno a plnit různé mise. Támhle ukrást auto, účastnit se závodů nebo sledovat podezřelé maníky.

Tri-City bude otevřené město, po němž půjde volně jezdit a vybírat si úkoly. Je jasné, že musíme počítat s návratem policajtů a bláznivých honiček s nimi. Pro NFS sérii bude ojedinělý i příběh, na který je kladen velký důraz, stejně jako na snadnou ovladatelnost aut při akčních jízdách, model poškození, parádní grafiku a skvělý vozový park. Tohle bude nářez.

Proč se těšit: otevřené město a volný výběr misí, příběh na pozadí, snadné ovládání aut, honičky s policií, licencované vozy
Datum vydání: listopad 2008
Výrobce: Electronic Arts
Web:

(www.ea.com/nfs)





Foto

Herní zprávy

Fallout 3 termín vydání


Bethesda potvrdila oficiální datum vydání velmi očekávaného Fallout 3. V Evropě by měl být k dostání 31. října 2008. U nás vyjde s českými titulky. Těšte se na extra dlouhou recenzi v ABC. Zatím se podívejte na

(http://fallout.bethsoft.com)

a stáhněte si třeba nový trailer.

Kmotr podruhé


Další skvělé a oficiální ohlášení rozpálí všechny mafiány. V únoru příštího roku se dočkáme druhého dílu gangsterské The Godfather II. Opět proniknete do světa zločinu a budete rozšiřovat impérium rodiny Corleone. Zajímavostí bude například speciální strategický režim hry.
Více na

(www.ea.com/godfather2)