Los Poklados de Eldorado

Los Poklados de Eldorado
Sdílej
 
Mnozí z vás strávili část prázdnin na letním táboře. Pokud jste měli štěstí a byli na tom správném, zažili jste tam den s časopisem ABC.

Zříceniny tajemného města Eldoráda se na ten jeden den objevily v jihočeském lese nedaleko Besednice. Po stezce vedoucí k jeho branám se vydali odvážní obyvatelé tábora T. O. Lvíčata. Nikdo z nich netušil, že kráčí přímo do pasti úhlavního nepřítele, mexického lupiče Calvery.

První úklady


Pokyn šerifa je jasný. Rozdělit se na průzkumné družiny, nasadit sombrera a vyrazit za dobrodružstvím. Hned u prvních stromů se však značení cesty rozbíhá do tří směrů. Dva vedou do záhuby, jen jeden ke kýženému cíli. Nápovědu družinám poskytují poznámky v neznámém jazyce. Po dlouhém luštění volí členové družiny správnou cestu, po níž se dostávají až na místo dávného kamenného obětiště.

Boj o život


Pozor, medvěd! Nápis na ceduli nemůže být výstižnější. Bestie se skrývá za nedalekým keřem. Čeká, až družina projde kolem, a bleskově útočí ze zálohy. Využívá momentu překvapení, zraňuje dva její členy a rychle se stahuje. Na místo, kde šelma před několika sekundami stála, okamžitě dopadají šišky nejpohotovějších střelců. Netrvá dlouho a uštvaný dravec padá k zemi.

Útěk z léčky


Možná za to mohl nepřehledný terén, možná nedbalost. Jisté je, že jsou v pasti. Mexický lotr Calvera vyslal na průzkum čtyři nejvěrnější kumpány. Ti jsou sice slepí, zato výborně slyší. Na družinu číhají v nejhustší části lesa, zajatce zavírají do ohraničeného prostoru. Kdo z něj úspěšně unikne, je odměněn symbolem mrštnosti, malými umělohmotnými pavouky. Běda však těm, které bandité po sluchu při útěku lapí. Ti se dostávají ven až po náležitém trestu.

Kupky pokladů

Foto

Družina se konečně blíží k branám Eldoráda. Poklad je pohřben v ruinách kdysi skvostných budov, které dávno zarostl les. Kde hledat? Možná poradí stará moudrá bříza. Družina se schází u jejího seschlého kmene a po krátké úvaze zamíří k nedaleké, zdánlivě obyčejné hromádce dříví. Trefa hned napoprvé - truhla s pokladem se v ní skutečně ukrývá.


Chcete zažít dobrodružství z divokého západu, zahrajte si s kamarády stolní hru Kolty v akci
Více fotografií z táborů najdeš zde