Nokia 6300i: Umí telefonovat přes internet

Nokia 6300i: Umí telefonovat přes internet
Sdílej
 

Nokia 6300i: Umí telefonovat přes internet
Nokia 6300 měla velký úspěch, a tak se výrobce rozhodl dát na trh její inovovanou verzi s písmenem "i" na konci. 6300i umí samozřejmě vše co její předchůdkyně.


Navíc přidává nové barevné provedení a zejména podporu wi-fi. Můžete ji samozřejmě využít k připojení na internet, ale hlavním lákadlem nejspíš bude podpora VoIP, tedy internetové telefonie. S dostupnou wi-fi sítí se tak dá volat přes internet v podstatě zdarma, navíc nastavení jednotlivých parametrů sítě je jednoduché. Poslední novinkou je přidaná aplikace Nokia mapy, pro její využití však musíte vlastnit externí GPS modul.


HODNOCENÍ: 80 %

+ KVALITNÍ PROVEDENÍ, PODPORA VoIP
- MÁLO INOVACÍ A VYŠŠÍ CENA

VÝROBCE: NOKIA
CENA: ASI 5500 KČ


The Overtaker 3D
JAVA

Nejjednodušeji představíme tuto střílečku, když ji srovnáme s jejími počítačovými verzemi. Pokud tedy znáte klasiky žánru first person - třeba Wolfenstein nebo Doom -, je vám ihned jasné, o čem Overtaker je. Celá akce je ale přece trochu jiná.













I přes zasazení děje do druhé světové války je hlavním hrdinou malý robot. Dokáže omámit a poté i ovládnout nepřítele se všemi jeho vlastnostmi a zbraněmi. Hra je velice svižná a plynulá. Pouze v okamžiku, kdy ovládnete vojáka, se hra zpomalí, ale to je zcela záměrné.


HODNOCENÍ: 90 %

+ KVALITNÍ 3D AKCE
- HORŠÍ GRAFIKA POSTAV


HTC Touch Diamond: nabroušený diamant

Krásný na pohled a plný moderních funkcí uvnitř. Tím se může pochlubit málokterý přístroj. HTC Touch Diamond však ano. V nádherném černě lesklém kabátku o rozměrech 102 x 51 x 11,33 mm a hmotnosti 110 g se ukrývá komunikátor s operačním systémem Windows Mobile 6.1. Také funkční výbava je mimořádná, posuďte sami. Diamond zvládá datové přenosy GPRS, UMTS včetně HSDPA a HSUPA, pochopitelně nechybí ani wi-fi či bluetooth. Neznámou cestou vás provede díky integrovanému GPS modulu, stydět se nemusí ani za 3,2 Mpx fotoaparát. Třešničkou na dortu je procesor s taktem 528 MHz a displej s VGA (640 x 480 bodů) rozlišením.


HODNOCENÍ: 90 %

+ VZHLED A KVALITA ZPRACOVÁNÍ, VÝBAVA
- NA LESKLÉM POVRCHU JSOU VIDĚT OTISKY PRSTŮ

VÝROBCE: HTC
CENA: 12 000 Kč


MŮJ MOBIL

Klára, 13 let

Mám Samsung, ale hodně se mi líbí Nokia. Telefon používám asi tak jako ostatní hlavně na psaní SMS saní a telefonování. Když je čas, hraju na něm hry a poslouchám uchám rádio.


Zajímavý web
Ať už máte LG, Motorolu, Nokii, Samsung nebo Sony Ericsson, jistě jste někdy řešili problém s mobilem nebo vás prostě o vašem telefonu zajímalo i něco víc než jen cena. A právě o tom se můžete dozvědět na fanouškovských internetových stránkách. Kromě pravidelného přísunu zpráv bývá jejich součástí také diskuzní fórum. Mnohdy se na něm dají najít rady a řešení problémů. Příště odstartujeme nový seriál, ve kterém budeme postupně představovat právě takové zajímavé stránky.