Hellboy II: Zlatá armáda

Hellboy II: Zlatá armáda
Sdílej
 

Zázračná planeta

Po dlouhých čtyřech měsících polární tmy se do zamrzlé Antarktidy vrací slunce a s ním i dlouho očekávané jaro. Ze sněhu se pomalu vyhrabává lední medvědice a za ní vylézají nemotorná medvíďata, která po zimě strávené v doupěti poprvé vidí modrou oblohu. Podobných zázraků přírody se na naší planetě každoročně odehrává nespočet.


Seriál z produkce BBC strhujícím způsobem dokumentuje ty nejzajímavější z nich a v jedenácti dílech originálně zkoumá faunu a flóru naší planety. Stovky unikátních záběrů složené do jednoho velkolepého díla doprovází zajímavý komentář světoznámého přírodovědce Davida Attenborougha. Tento slavný seriál je absolutní špička mezi přírodovědnými dokumenty a rozhodně byste si ho neměli nechat ujít!



HODNOCENÍ: 100 %

+ JEDINEČNÉ ZÁBĚRY, VYROVNANÁ KVALITA VŠECH DÍLŮ
- VYŠŠÍ CENA ZA CELOU EDICI BONTONFILM

VELKÁ BRITÁNIE 2006, 11 x 60 MINUT
STUDIO: BBC

JOSEF CIPRA




Návrat do budoucnosti
KULT


Nejdřív je potřeba vysvětlit pojem žánr rodinný film. Zpravidla to znamená sentimentální nudu s trapnými fórky. Návrat do budoucnosti je rodinný film - ale skvěle napsaný, zahraný a natočený, že na všechny předsudky vůči tomuto žánru hned zapomenete. Film sleduje příběh teenagera Martyho McFlye (v podání Michaela J. Foxe), který se seznámí se šíleným vědcem Emmettem Brownem. Ten mu představí svůj nejnovější vynález - stroj času. Pak se rozjede hra příčin, následků a zásahů do minulosti, kterou musí oba hrdinové řešit. Film je plný výtečných vtipů, dějových zvratů a na svou dobu promakaných efektů. To celé od režiséra, který natočil Forresta Gumpa, a v produkci Stevena Spielberga. Na film navazují další dva, neméně úspěšné díly.

NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI, USA 1985, 111 MINUT
REŽIIE: ROBERT ZEMECKIS


MŮJ FILM, MOJE KNIHA

Adéla, 15 let

Mám moc ráda romantické komedie, protože se u nich vždycky odreaguji. Nebráním se však ani různým akčním filmům. Co se týče knížek, dávám přednost moderním věcem určeným pro dívky, naposledy jsem četla knihu Hledá se nejkrásnější kluk.


Hellboy II: Zlatá armáda
KINO TIP - AKČNÍ / FANTASY


Oblibu filmů na náměty slavných komiksových předloh, kterými v posledních letech hollywoodští producenti zaplňují programy kin, vyvolal z velké části i první díl Hellboye. Proto na sebe druhý díl o rudém démonovi ve službách amerického úřadu pro paranormální výzkum nenechal dlouho čekat.

Sympatický drsňák se tentokrát bude muset vypořádat s pomstychtivým elfím princem Nuadem, který touží po moci nad světem lidí. Disponuje nezničitelnou Zlatou armádou, ukrytou v hlubinách země. Režie se opět chopil talentovaný Guillermo del Toro, který si poradil s relativně nízkým rozpočtem a vytvořil na plátně podívanou plnou fantastických pohádkových bytostí a akčních scén beroucích dech, na niž opravdu stojí za to vyrazit do kina.



HODNOCENÍ: 90 %

+ PROPRACOVANÉ FANTASTICKÉ BYTOSTI, AKČNÍ SCÉNY
- NEZÁŽIVNÉ DIALOGY
BONTONFILM, USA 2008, 110 MINUT
REŽIE: GUILLERMO DEL TORO

JOSEF CIPRA