Brothers in Arms: Pekelná dálnice

Brothers in Arms: Pekelná dálnice
Sdílej
 

Hit ABC

Pamatujete si na skvělý zážitek z válečného filmu Zachraňte vojína Ryana? Drsné bitvy, emoce a napínavý příběh.


Něco podobného na vás čeká i ve hře Brothers in Arms: Pekelná dálnice, jen s tím rozdílem, že zde sami střílíte a velíte vojákům. Třetí díl série Brothers in Arms zasazený do bojů v Nizozemsku během operace Market Garden se pyšní nejen zhruba dvěma hodinami cutscén a parádním příběhem o dramatu obyčejných vojáků, ale také dostává celou sérii do špičkové formy.

Opět zde velíte několika týmům a musíte postupovat takticky. Pekelná dálnice nabízí velmi členitá bojiště, je nutné využívat překážek, zadávat svým týmům příkazy ke krycí palbě a snažit se Němce přitlouct kulkami k zemi. Teprve pak se lze přesouvat. Oproti předchozím dílů máte větší taktickou volnost, k dispozici přehlednou mapu bojiště a při plánování je nutné brát v úvahu i využívat zničitelnost prostředí. Jak se zbavit kulometu umístěného v kostelní věži? Odstřelte ji bazookou!
Foto

Brothers in Arms: Pekelná dálnice je v herním světě ojedinělé spojení vyvedené taktické střílečky a emotivně vyprávěného příběhu, jenž zapůsobí i na ty největší tvrďáky. Přes občasné zaškobrtnutí umělé inteligence jde bezpochyby o jednu z nejlepších her z období druhé světové války.

Hodnocení: 85 %
+ příběh, mnoho cutscén, členitá bojiště, nutnost taktického postupu, destrukce prostředí, řešení ovládání, atmosféra, grafika i ozvučení
- AI nepřítele ani vlastních vojáků není zcela vyladěné
Výrobce: Gearbox Software
Web:

(http://brothersinarmsgame.uk.ubi.com)



Hra je vhodná pro hráče od 18 let



Co se hraje

Too Human

Foto

Too Human se zpočátku tváří nenápadně, jako prachobyčejná mlátička ve stylu Diabla. Avšak když se jí mrknete hlouběji pod kůži, najdete solidní paletu zábavy. Zajímavý je už mix tématu severské mytologie s žánrem sci-fi. Ostrá čepel meče sice bude projíždět nepřátely nazývajícími se Goblinové, Temní skřeti nebo Trollové, ale tihle mizerové jsou narvaní elektronikou. Vypadají spíš jako roboti.

Stejně na tom bude i váš futuristicky laděný hrdina, jeho zbraně i spolubojovníci. Váš hrdina si může rozvíjet schopnosti v kategorii ručních a střelných zbraní či speciálních bojových technik. Je na vás, jakou cestu si zvolíte. Vše se pak odráží v bitvách, kde nestačí jen tupě mačkat knoflík ovladače. Hra umožňuje vytvářet parádní komba. A to je jedna z příjemných vlastností Too Human. Výskoky, skluzy i otočky doplněné střelbou a šviháním meče dokážou rozprášit bandy dotírajících Goblinů jako blesk.
Foto

Zážitek ze soubojů může zkazit občas problematická kamera. Jinak je Too Human zákeřně vtíravá RPG řežba, která sice nepřináší nic extra nového, ale má svůj styl.

Hodnocení: 73
+ mix severské mytologie a sci-fi, propracovaný systém soubojů, atmosféra, grafické zpracování
- občas nepřehledná kamera při soubojích, RPG prvků mohlo být víc
Výrobce: Silicon Knights
Web:

(www.xbox.com/en-US/games/t/toohuman)






Herní zprávy

Záplata na Stalkera

Foto

Na čerstvě vydanou českou verzi S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky, kterou jsme exklusivně recenzovali v minulém čísle ABC, vyšla oprava. Je důležité si tuto opravu nainstalovat, ještě než se dostanete hlouběji do Zóny. Uložené hry v předchozích verzích totiž nebudou kompatibilní. Patch najdete na

(www.cdprojekt.cz)




Prodloužené hraní


Chcete si prodloužit hraní Half-Life 2, Doom 3, FarCry a dalších titulů? Mrkněte na www.planetphillip.com, kde najdete ohromné množství singleplayer modifikací včetně jejich recenzí a hodnocení. Zvláště majitelé Half-Life 2 si zde přijdou na své. Zkuste třeba sérii Minerva nebo mod Mistake Of Pythagoras.