UFO: Aftermath

UFO: Aftermath
Sdílej
 
Vetřelci z kosmu se rozhodli udělat z planety Země další kolonii. Lidé jsou pro ně jen nepříjemný hmyz, a tak je vyhladí.

Foto
Přežije jen několik skupin. V jejich čele stojíte vy a záleží na vás, jestli se vesmírnou havěť podaří zlikvidovat.

UFO: Aftermath je citelně inspirovaná herní legendou UFO: Enemy Unknown. Vaše činnost se dělí na několik částí. V té strategické se staráte o komplexní rozvoj naší planety. Získáváte základny, zadáváte výzkum vesmírných parazitů, vyvíjíte nové technologie a zbraně, které vám pak pomohou vetřelce porazit.
Foto

V průběhu hry se objevují nové úkoly a zde přichází na řadu taktika. Na plnění misí budete vysílat úderný tým. Do něj lze verbovat různé typy osob, vybavovat je zbraněmi a také je trénovat na ostřelovače, mediky a další specializace. S každou splněnou misí získáváte zkušenosti. Boj sám není tahový, lze ho kdykoli pozastavit a zadat rozkazy. Každá akce znamená zapeklitou taktickou situaci, v níž se musíte ubránit útokům zákeřných mimozemšťanů.

Jak na UFO
UFO: Aftermath není extrémně složitá strategie, ale do začátku se vám pár tipů bude hodit.
Foto

• Základny

Jsou čtyři typy základen (ke čtvrté se dostanete později) a každá má svou specifickou funkci. Vojenské se starají o výcvik i vybavení vašich vojáků, sestřelují nepřátelské UFO. Ve výzkumných základnách pitváte chycené vetřelce a ze získaných poznatků pak můžete v inženýrských základnách vyvíjet nové technologie i zbraně. Poslední typ slouží pro boj s biomasou, která pohlcuje Zemi.

• Tým

Tým rekrutů začnete cvičit ve zvolené specializaci. Pamatujte na vyváženost bojových týmů a nezapomeňte na dobrého medika, ostřelovače, ale i průzkumníka nebo machra na granáty a těžké zbraně. Nikdy nevíte, na jaké potvory můžete narazit. Pozor na hmotnost arzenálu, která může vojáka nepříjemně zpomalit. Snažte se plnit co nejvíce misí, za něž získávají vaši vojáci zkušenost.

• Boj

Boj probíhá realtime, ale hru lze kdykoli pozastavit, přehodnotit situaci a zadat nové rozkazy. Postupujte opatrně, využívejte všech schopností vojáků a zbytečně je nevystavujte útokům nepřítele. Berte také v úvahu dostřel a účinnost zbraní. Střelba brokovnicí do mutanta vzdáleného několik desítek metrů není dobrý nápad. Hru si před misí uložte a pokud se nepovede, zkuste na ni jít třeba s jiným arzenálem.



Cheaty


V adresáři, kde máte hru nainstalovanou, si najděte soubor "config.cfg". Otevřete ho v textovém editoru a přidejte: KEY "cheats" BOOL TRUE. Během hry pak spusťte konzoli klávesami [SHIFT ]+ [~] a zadejte kódy:
godmode - nesmrtelnost
quickabsolutevictory - vyhrajete misi a získáte všechny předměty
Foto

destroyobj - zničíte objekt pod kurzorem
unitsashidden - jednotky budou neviditelné
allitems - získáte všechny zbraně
finishrd - dokončí se aktuální výzkum.
Další cheaty na:

(www.abcgames.cz/?p=cheaty_zobraz&ID=5886)






Ze hry do reality

Area 51

Area 51 je tajná americká základna určená k testování především nových leteckých prostředků. Je však také centrem pozornosti mnoha ufologů. Kolem této oblasti vzniklo mnoho konspiračních teorií, že tam americká vláda zkoumá havarované mimozemské lodě, komunikuje s tvory z jiných planet nebo provádí pokusy s cestováním v čase. Mrkněte třeba na dokumentární film Area 51: The Alien Interview zachycující údajný výslech mimozemšťana v oblasti 51.

(http://video.google.com/videoplay?docid=-4114414828759545020)