Po přečtení spalte

Po přečtení spalte
Sdílej
 

Yes Man

KINO - KOMEDIE


Život obyčejného úředníka Carla Allena jede ve stále stejných kolejích. Práce ho už nudí a denně odmítá pozvání na rádoby zábavné akce svých přátel. Vše se radikálně změní v okamžiku, když absolvuje kurz s názvem Yes Man. Zaváže se totiž, že na každou nabídku odpoví kladně. Od té chvíle pro něj existuje na všechny otázky jen jediná odpověď.
Skočit na laně z mostu? Ano! Naučit se korejsky a hrát na kytaru? Ano! Seznámit se s dívkou z Japonska? Ano! Carl se tak dostane do řady zapeklitých situací, jež kompletně promění jeho nudný život. Hlavní roli obsadil známý americký komik Jim Carrey, který byl doposud vždy zárukou zábavné podívané. Ve filmu mu asistuje půvabná Zooey Deschanelová, a tak se máme opravdu na co těšit.


WARNER, USA 2008, 104 MINUT
REŽIE: PEYTON REED D
NEVIDĚLI JSME

JOSEF CIPRA




E. T. - Mimozemšťan
KULT


Režisér Steven Spielberg za svou kariéru natočil mnoho veleúspěšných filmů o mimozemšťanech, ale nejznámější postavou asi navždy zůstane jeho více než pětadvacet let starý kosmický ztroskotanec E. T. Tento ošklivý, ale sympatický vesmírný dobrodruh, kterého omylem zanechala na naší planetě jeho mateřská loď, neměl cestu na filmové plátno nijak jednoduchou. V době vzniku filmu nebyl režisér Spielberg ještě nijak zvlášť slavný, a tak se před ním zavíraly dveře jednoho studia za druhým. Scénáře se ujalo až novátorské studio Universal a přikleplo snímku skromný rozpočet deset a půl milionu dolarů. Natáčení však Spielbergovi vyšlo na jedničku a z malého nízkorozpočtového filmu se během několika promítacích týdnů stal obrovský hit. I přes celosvětovou oblibu však E. T. pro mnoho lidí stále zůstává skromným příběhem o dobrosrdečném mimozemšťanovi, který si jen chtěl zavolat domů.


E. T. - MIMOZEMŠŤAN, USA 1982, 115 MINUT
REŽIE: STEVEN SPIELBERG

JOSEF CIPRA




Hellboy II - Zlatá armáda
DVD - AKČNÍ / THRILLER


Ďábelský hrdina Hellboy se podruhé vrací, aby nás zachránil před temnými silami podsvětí.
Musí čelit elfímu princi Nuadovi, který se touží pomstít celému lidstvu. Princ se tentokrát nezastaví před ničím a na pomoc si přivolá zapovězenou Zlatou armádu, která by během chvíle mohla lidstvo přesunout na seznam ohrožených druhů. Hellboy II je plný skvělých akčních scén, avšak nejlepší je dokonale propracovaný pohádkový svět, plný fantastických bytostí.


HODNOCENÍ: 90 %

+ PROPRACOVANÝ POHÁDKOVÝ SVĚT
- POMALÝ ZAČÁTEK

BONTON, USA 2008, 110 MINUT
REŽIE: GUILLERMO DEL TORO


Po přečtení spalte
KINO - KOMEDIE / DRAMA


Režiséři Joel a Ethan Coenovi tvoří dobře fungující tým. Téměř každý film, na němž se tito bratři podíleli, se rázem stal kultovním. Navíc se jim nevyhýbají ani filmová ocenění. Například jejich snímek Tahle země není pro starý, si z letošní nadílky Oscarů ulovil celkem čtyři zlaté sošky. Z jejich dílny nyní přichází další zajímavý snímek - černá komedie Po přečtení spalte.

Děj se točí kolem bývalého agenta CIA, který ztratí podklady ke svým memoárům. Těch se zmocní dvojice podvodníků z posilovny. Myslí si, že jde o tajná data, a začnou agenta vydírat. To odstartuje kolotoč dalších nedorozumění a vše skončí úplně jinak, než by divák očekával.


HODNOCENÍ: 70 %

+ HERECKÉ OBSAZENÍ, NEČEKANÉ ZVRATY
- MÁLO VTIPNÝCH MOMENTŮ

PALACE PICTURES, USA 2008, 96 MINUT
REŽIE: JOEL COEN A ETHAN COEN

JOSEF CIPRA




MŮJ FILM, MOJE KNIHA

Michal, 12 let

Z filmů se mi nejvíc líbí komedie, protože se při nich zasměju. Naposledy jsem viděl film Václav. Radši se ale dívám doma na DVD, do kina chodím jen občas. Z knížek dávám přednost detektivkám a také mám rád Rychlé šípy.


Obranný reflex
KNIHA - SCI-FI


Březen 2034, různé části světa, různí lidé, různé osudy... Jediné, co je spojuje, jsou prapodivné reakce zvířat, která až do nynějška žila s lidmi v míru. Co se to děje?
Proč se z domácích mazlíčků i plachých divokých tvorů náhle stávají vraždící monstra? Na pultech knihkupců se konečně objevuje napínavý román z pera českého autora, který má velkou šanci stát se hitem roku. Pohltí vás natolik, že ho přečtete jedním dechem. Zajímavé dílko.


HODNOCENÍ: 95 %

+ POŘÁDNĚ NAPÍNAVÉ ČTENÍ
- NEPŘÍLIŠ ZAJÍMAVÁ OBÁLKA

JOTA, 176 STRAN
AUTOR: PETR EISNER

PES