Burnout Paradise: Ultimate Box

Burnout Paradise: Ultimate Box
Sdílej
 

Hit ABC

Paradise City je město zaslíbené závodním šílencům. Chodcům je sem vstup zakázán, a tak i vy při prvním zapnutí arkádové závodní hry Burnout Paradise dostanete jednu káru z vrakoviště. S opravou si nelamte hlavu.


Stačí projet servisem a máte zdarma auto jako ze salonu.

Starost si nemusíte dělat ani o peníze, tuning, policii nebo benzin. V Burnout Paradise volně projíždíte otevřeným městem, kroužíte po silnici obrovskou rychlostí jako orel a s pohrdáním se díváte na značky omezující rychlost. V téhle hře jde především o svobodný průzkum města, v němž se pro vaše auto i motorku nachází plno zábavy. Hledáte různé skokánky, které vás vystřelí do vzduchu, prorážíte zábrany, jezdíte v protisměru, a hlavně co nejrychleji jako drsný pirát silnic. Hra vás hodnotí za kaskadérské kousky, rychlou jízdu, objevené lokace, zrušená auta a mnoho dalších prvků.

A jsou tu samozřejmě i závody, které lze spustit na téměř každé světelné křižovatce. Někdy pojedete na čas, jindy s několika soupeři, budete se také například snažit zničit co nejvíce aut protivníků. Při závodech se řítíte ulicemi města za plného provozu. Postupně získáváte nové licence a také lepší auta.

Výsledky z jednotlivých disciplín si můžete přes internet porovnávat s ostatními hráči a nebo se vrhnout do on-line hry. Burnout Paradise je prostě pecka.

Web:

(www.electronicarts.cz/burnout )


Hodnocení: 90 %
+ chytlavá hratelnost, otevřené a úžasně zpracované město, v němž je pořád co dělat, 75 odlišných typů aut + motorky, arkádový model auta, on-line závody a propojení výsledků hráčů, skvělá a optimalizovaná grafika
- jen dva pohledy kamery, zpočátku obtížná navigace při závodech

Výrobce: Criterion Games


TIP: Vyzkoušejte si demoverzi. Najdete ji na domovské stránce hry.



Co se hraje

Halo Wars


Pro konzole Xbox 360 mnoho strategií nevyšlo. Ovládání přes gamepad není zcela ideální a těžko se vyrovná klasické klávesnici a myši. Některé konzolové strategie se s tím už vyrovnaly a užijete si je i s gamepadem. Mezi ně patří Halo Wars.

Hra je zasazena do populárního světa Halo, známého z předchozích stříleček. Souboj lidí a mimozemských Covenantů je rozdělen do patnácti misí. V podstatě nejde o revoluční strategii: sbíráte zdroje, stavíte, budujete armády, a když už jste dostatečně silní, vyrazíte na nepřítele s cílem dobýt jeho základnu. Avšak celkové grafické provedení, atmosféra a také bezproblémové ovládání zaručuje skvělý zážitek.
Foto

Nepřítele drtíte elitní pěchotou, na bojišti nechybějí obrovští roboti Scarab ani tanky Scorpion, na kterých si rádi smlsnou vzdušné bojové prostředky Covenantů. Rozmanitost jednotek je navíc obohacena o jejich rozdílné možnosti vývoje a speciální vlastnosti.

Halo Wars lze hrát i v kooperativním režimu nebo jako skirmish až v šesti hráčích. Zde dostanete možnost si vyzkoušet i jednotky Covenantů. Pokud máte v oblibě strategie a vlastníte Xbox 360, Halo Wars určitě neurazí.

Hodnocení: 75 %
+ pěkné grafické zpracování, hutná atmosféra, prostředí Halo, různorodost jednotek, dobré ovládání i na gamepadu
- nic ojedinělého, klasické principy RTS, jen pro Xbox 360
Výrobce: Ensemble Studios
Web:

(www.halowars.com )








Na co se těšit

Batman: Arkham Asylum


Filmový, a především komiksový hrdina Batman byl ve hrách hostem už několikrát. Batman: Arkham Asylum se zatím tváří jako jeho nejúspěšnější herní zpracování. Atmosféra Arkhamského ústavu pro choromyslné ztvárněná pomocí Unreal Enginu 3 by mohl otřást i těmi nejtvrdšími drsňáky.

Batman se zde utká s mnoha známými zloduchy včetně Scarecrowa, Penguina i Mr. Freeze. Ústřední zápornou postavou však bude děsivý Joker. Kromě pěstních soubojů si ve hře užijete i různá hi-tech zařízení. Například pomocí rentgenových paprsků uvidíte skrz zdi a odhalíte tak pozice nepřátel. Těšte se!

Proč se těšit: temná atmosféra a příběh, různorodé prvky hratelnosti, skvělá grafika, Batman a mnoho dalších známých postav, hi-tech vychytávky
Datum vydání: konec roku 2009
Výrobce: Rocksteady Studios
Web:

(www.batmanarkhamasylum.com )





Herní zprávy

Battlefield 1943


Battlefield 1943 je název pokračování známé multiplayerové střílečky Battlefield 2. Překvapivě nás vrhne zpět do druhé světové války, a to přesně na přepracované mapy Wake Island, Guadalcanal a Iwo Jima. Půjde o hru menšího rozsahu, ale se zajímavou hratelností. Podívejte se na

(www.battlefield1943.com )




FUEL

Máte závodnického ducha? Pak vás jistě zaujme připravovaná hra FUEL od Codemasters. Těšte se na závody mimo běžné silnice v krajině o rozloze pěti tisíc čtverečních mil a sedmdesátku různých vozidel. Více najdete na

(www.codemasters.com )