Růžový panter 2

Růžový panter 2
Sdílej
 

Město Ember

KINO TIP - DOBRODRUŽNÝ / SCI-FI


Hluboko v podzemí kdysi dávno vybudovali velcí stavitelé obrovské město, ve kterém poslední dvě století přežívají zbytky lidské rasy. To se však nyní začíná rozpadat. Velký generátor, který zajišťuje energii, přestává fungovat, docházejí potraviny a podzemní systém trubek již vůbec netěsní. Nezbývá jiná možnost než rozpadající se město opustit. Stavitelé ale důmyslně zajistili všechny východy, a tak jsou obyvatelé uvnitř uvězněni. Šťastnou náhodou nalezne drobná dívka Lina tajemnou schránku s plány na opuštění města a společně s kamarádem Doonem se pokusí nalézt cestu ven do neznáma a všechny tak zachránit. Přestože je Město Ember natočeno spíše pohádkově, nechybí mu temná atmosféra a vynikající výkony herců v hlavních rolích dělají z filmu nadprůměrné sci-fi.


HODNOCENÍ: 70 %

+ ORIGINÁLNÍ SVĚT, HERECKÉ VÝKONY
- PŘÍLIŠ KRÁTKÉ
BONTONFILM, USA 2008, 95 MINUT
REŽIE: GIL KENAN


Růžový panter 2
KINO TIP - KOMEDIE


Nejslavnější diamant světa - Růžový panter - byl opět ukraden. Po zloději samozřejmě znovu pátrá popletený francouzský detektiv Jacques Clouseau. Jeho vyšetřovací metody jsou sice netradiční, ale přinášejí výsledky. Tentokrát se Clouseau musí kvůli případu přesunout z Paříže do Říma a již tradičně se zaplete do mnoha absurdních situací. Nešťastnou náhodou například zapálí restauraci nebo způsobí mezinárodní skandál, když se vydává za papeže.

Vtipných okamžiků je ve filmu opravdu mnoho. Vynikající je i Steve Martin v hlavní roli, který hraje s dokonalým francouzským přízvukem. Po jeho boku opět uvidíte také Jeana Rena jako policejního pomocníka. Růžový panter 2 je sice pouze přímočará komedie bez větších ambicí, ale svůj účel splní - pobaví. Pokud se vám líbil předchozí díl, rozhodně nebudete zklamáni ani tentokrát.



HODNOCENÍ: 70 %

+ VTIPNÉ GAGY, STEVE MARTIN V HLAVNÍ ROLI
- JEDNOTLIVÉ SCÉNY NA SEBE PŘÍLIŠ NENAVAZUJÍ
FALCON, USA 2009, 92 MINUT
REŽIE: HARALD ZWART


Oko dravce
DVD / BLU-RAY


Rozmazlený mladík Jerry jednoho dne přijde domů a najde krabice s výbušninami a tajnými plány. Za okamžik do bytu vtrhnou agenti FBI a zatknou ho. Ve vazbě ho telefonicky kontaktuje tajemná žena a umožní mu utéct. Zároveň mu však dá instrukce, které musí splnit; jinak zemře. Jerry se sice nejdříve snaží uniknout z dosahu nepřítele z telefonu, ale ten je vždy nejméně o krok před ním, a tak mu nezbývá než jeho příkazy plnit. Zápletka filmu je sice trochu přitažená za vlasy, ale nudit se při něm rozhodně nebudete. Děj se odvíjí strhujícím tempem a těšit se můžete na spoustu vynikajících automobilových honiček. Pokud si potrpíte na vysokou kvalitu obrazu, můžete si připlatit za dražší verzi filmu, která vychází také na vysokokapacitním disku blu-ray s mnoha bonusovými materiály.


HODNOCENÍ: 80 %

+ STRHUJÍCÍ TEMPO FILMU, SCÉNA S LETADLEM V TUNELU
- SLABÁ ZÁPLETKA
MAGIC BOX, USA 2008, 118 MINUT
REŽIE: D. J. CARUSO


MŮJ FILM
Domča, 12 let


Do kina chodím ráda, je to lepší než sedět doma u televize. Nejraději mám komedie a horory. Nevím proč, prostě mě baví. Moje oblíbené herečky jsou Miley Cyrusová a Hillary Duffová, jsou fakt super.