LG KF900: Nová Prada s klávesnicí

LG KF900: Nová Prada s klávesnicí
Sdílej
 

LG KF900: Nová Prada s klávesnicí


Původní LG Prada si získala popularitu zejména díky velkému třípalcovému dotykovému displeji a velmi elegantnímu vzhledu. Její další výbava však pokulhávala. Nová verze KF900 si zachovala přednosti své předchůdkyně a přidává několik funkčních vylepšení. Už na první pohled zaujme nová výsuvná QWERTY klávesnice, která výrazně zlepšuje ergonomii psaní. Zvýšilo se také rozlišení fotoaparátu na 5 Mpx, navíc s možností natáčet video ve VGA kvalitě. Novinkou je také podpora datových přenosů v 3G síti včetně HSDPA. Prada bohužel stále nedostala do vínku žádný operační systém, a tak si budete muset vystačit s podporou Javy.


HODNOCENÍ: 70 %

+ ELEGANCE, QWERTY KLÁVESNICE, VELKÝ DISPLEJ
- NEMÁ OS, VYSOKÁ CENA
VÝROBCE: LG
CENA: ASI 14 000 Kč


Crash Arena 3D
JAVA

Asi nejlépe lze hru charakterizovat jako část destrukčního derby z Flatoutu ve vašem mobilu. K dispozici máte celkem čtyři arény a čtyři vozy. Ničit soupeře můžete ve třech herních modech. Prvním je kariéra, pomocí níž si postupně odemknete všechny arény a vozy. Druhým modem je Arkáda, jejíž význam je jasný. Třetím, podle nás nejzábavnějším modem, je multiplayer řešený přes bluetooth. Celá hra je navíc zabalená v pohledné grafice, která je díky možnosti vypnutí detailů plynulá i na pomalejších telefonech.


HODNOCENÍ: 90 %

+ ZÁBAVA, GRAFIKA, MULTIPLAYER
- OMEZENÝ VÝBĚR VOZŮ


Philips a la iPhone Xenium X800
VARIACE


Přestože značka Philips z českého mobilního trhu téměř zmizela, stále produkuje nové přístroje. Jedním takovým je i nizozemská variace na iPhone - model Xenium X800. Po vzhledové stránce není tomuto telefonu sice co vytknout, ale X800 míří svou výbavou do nižší cenové skupiny. Kromě 2,9palcového dotykového displeje s rozlišením 240 × 400 bodů tak nabídne pouze 2Mpx fotoaparát a AF. Ochuzena jsou také data, a to jen na podporu GPRS. Nechybí bluetooth, podpora paměťových karet microSD, USB port. X800 si poradí i s office dokumenty. Zatím není jasné, zda se tento model dostane na náš trh.


HODNOCENÍ: 80 %

+ DESIGN, NIŽŠÍ CENA V ZAHRANIČÍ
- NEJISTÁ DOSTUPNOST V ČR, POUZE GPRS

VÝROBCE: PHILIPS
CENA: V ČESKU ZATÍM NEBYLA STANOVENA


Vibrující hodinky Sony Ericsson MBW-200
GADGET


MBW-200 dodává slovu hodinky nový význam. Zjistit čas nebo datum je u hodinek samozřejmostí, ale reagovat jejich pomocí na příchozí zprávu či hovor už tak obvyklé není. MBW-200 je několikátou generací hodinek od Sony Ericsson. Kromě ovládání hovorů a SMS s nimi můžete pohodlně brouzdat mezi skladbami při přehrávání MP3. První modely - byly znevýhodněny většími rozměry a hmotností, ale to už je minulost. Váha 60 g je rozumná, rozměry se podobají běžným hodinkám. Spojení s telefonem zajišťuje bezdrátová technologie Bluetooth.



HODNOCENÍ: 60 %

+ EXKLUZIVITA PŘÍSLUŠENSTVÍ
- VYŠŠÍ CENA
VÝROBCE: SONY ERICSSON
CENA: ASI 6000 Kč