Hop... dva... tři

Hop... dva... tři
Sdílej
 

Neberte drogy

VIDEO


"Děti, neberte drogy! Staňte se popovou hvězdou... a budete je dostávat zadarmo!" říká stárnoucí rocková hvězda Billy Mack v romantické komedii Láska nebeská. Kdo se podívá na YouTube na video sedmiletého Davida, mohl by si myslet, že ona hláška správně zní: "Děti, neberte drogy! Jděte k zubaři a dostanete je zadarmo." Jak na YouTube píše Davidův otec, jeho synovi zubař vytrhl přední zub, znecitlivující injekce a prášky proti bolesti však Davidovi poněkud stouply do hlavy. Několikaminutové video je báječně vtipné, takže není divu, že už ho vidělo přes pět milionů lidí a že vznikly desítky parodií, remixů a sestřihů. David je dnes na webu nepochybně nejslavnější pacient. Víc než malá náplast na už jistě uzdravenou ránu.



Létající medvěd
WWW GAMESA


Jste na horách, ale zrovna se vám nechce lyžovat, případně je zákaz vycházení?
Nevěšte hlavu, i na internetu je spousta zimních radovánek. Už jsme vám doporučovali například odpalování tučňáků baseballovou pálkou nebo pouštění sněhuláků na sáňkách z kopce. Letošním hitem je skákající lední medvěd. Musíte ho trefovat myší, a to tak dlouho, až vystoupá do několikatisícové výšky. Občas vám pomůže trampolína nebo jiný trik, pro případ pádu doporučujeme získat po cestě také padák. A když medvěda netrefíte a on spadne na zem? Nebojte se, žádné drastické záběry neuvidíte. Jen sedícího medvěda, jak čeká... až na něj zase kliknete.
www.miniclip.com/games/polar-jump/en

Kolik vám je let?
KURIOZITA


Upřímnost je výsadou dětí, zdvořilost mají v popisu práce dospělí. Ale i když dospělí nejsme, můžeme hloupou poznámkou způsobit trapné situace. Jednou z nejcitlivějších věcí je - u dospělých samozřejmě - jejich věk. Nejhorší ze všeho je říct padesátnici: "Vy důchodci se máte, moje babička taky nemusí nic dělat," nebo něco podobného. Odhadovat věk je přitom těžké, někdy nemožné. Proto je dobré si to natrénovat.
http://howoldareyou.net

Hop... dva... tři
ZÁSAH ABC


Je to zábava, sport i umění. Potřebujete k tomu málo a zároveň hodně. Konkrétně malý placatý kamínek a velkou vodní plochu. No jistě, řeč je o házení žabek. Nekruťte hlavou, že je to jen obyčejná dětská zábava. Víte, že fyzikové potřebují soustavu diferenciálních rovnic, aby pohyb kamene odrážejícího se od vodní hladiny popsali? A že na toto téma vyšlo ve 20. století hned několik vědeckých studií?

Konají se také světové šampionáty (www.stoneskimming.com), ten v roce 2008 například na ostrově Easdale ve Skotsku. Zúčastnilo se ho 220 osob ve věku od 2 do 80 let. Nesoutěží se v počtu žabek, ale ve vzdálenosti, do které dokáže hozený kámen doskákat. Světový rekord je 65 metrů.

Žabkaři svůj sport či zábavu zbožňují a na internetu najdete spousty stránek s návody či radami (www.wikihow.com/Skip-Rocks), případně s videoklipy obzvlášť povedených pokusů (YouTube vyhledávací hesla: rock skipping, skiting).
Házet žabkou můžete těžko někde v bazénu, potřebujete opravdu velkou vodní plochu. A co dělat, když není nikde nablízku, nebo je zamrzlá? Jako většinu sportů můžete i žabky trénovat na počítači (http://steve-o-meter.com/games/Shooters/Rock-Skip). Jestli vám to pomůže pro reálné pokusy, je pochopitelně sporné.


Vyrobte si juke-box
UŽITEČNÝ WEB


Jak na počítači poslouchat písničky nebo sledovat klipy oblíbené kapely, a přitom pořád neklikat? Udělejte si jednoduchý playlist prostřednictvím služby iPooq.com. Do vyhledávacího řádku stačí naťukat příslušné klíčové slovo (třeba Nohavica, Shakira a podobně), a služba si pak sama bude "brát" z YouTube příslušné klipy. Případně můžete okno zmenšit a poslouchat jen muziku.
http://ipooq.com

Fotka na míru
VAŠE TIPY


Chcete upravit některou svou fotku? Ne, teď nemáme na mysli zaostření obrázku, odstranění červených očí nebo něco podobného. Nabídka je jiná - tip od čtenáře Jarka Smutného z Frýdku-Místku. "Udělejte z neškodné fotky z dovolené nebo z narozeninové oslavy odpudivý kýč. Rozmístěte na ni blikající srdíčka, nápisy I love you nebo 100 % crazy, případně ještě něco hloupějšího. Přebarvěte trávu namodro, na oblohu rozmístěte nakreslené ptáky nebo mihotající se hvězdičky a kolem kytek nechte létat pestrobarevné motýly. Spolehlivě tak zničíte i docela hezkou a vkusnou fotku... ale možná se při tom dobře pobavíte."
http://blingee.com