S Twitterem k protinožcům

S Twitterem k protinožcům
Sdílej
 

Všude písek

VAŠE TYPY


V každém čísle zveřejňujeme hry a snažíme se, aby to nebyly jen střílečky (i když ty jsou nejlepší, to dá rozum!) nebo závody auťáků (ty jsou hned na druhém místě). Sem tam se snažíme doporučit nějakou opravdu originální gamesku. Jeden takový tip nám poslal Jan Kruliš z Říčan. "Představte si, že z nebe padá písek. Už si to představujete? Tak to je všechno. Na tom je založená celá hra. Nemá žádná pravidla ani jasný cíl.

Ale vy si s tím různobarevným pískem, který se na vás sype, můžete hrát. Stavět mu do cesty překážky, vzájemně ho míchat, vymýšlet pískové obrazce. Je to naprostá pitomost, ale například já u ní vydržel skoro celý večer. Tak třeba vy taky!" No, uvidíme.


Klíčová slova na google.com: Falling Sand Game


Prezident jako obrázek
KURIOZITA


Být americký prezident není jednoduché, pokud se ovšem nejmenujete Barack Obama. První černý prezident USA si stále užívá status jednoho z nejpopulárnějších amerických prezidentů. Začalo to už před jeho zvolením, vyvrcholilo v kampani a sympatie nemizí ani po prvních měsících prezidentování. Že umí lidi zaujmout, předvedl Barrack Obama i při návštěvě Prahy letos v dubnu. Kdo má ruce, tleská, kdo pusu, skanduje jeho jméno... a kdo má výtvarné nadání, ten amerického prezidenta kreslí. To se ale ne vždy podaří. Více na stránce s výmluvnou adresou: "Špatné obrazy Baracka Obamy".


Klíčová slova na google.com: Bad Obama Paintings


Au au au... do displeje ne!
VIDEO


Co všechno se vám podařilo udělat s mobilním telefonem? Utopit ho v jezeře, shodit z balkonu z pátého patra nebo omylem zapomenout s nákupem v mrazáku? Pak jste nejspíš ze svého digitálního kámoše udělali nebožtíka. Ale mohl přežít, protože zázraky se dějí. A pak, mobilní telefony před uvedením na trh procházejí opravdu zevrubným testováním.

Nokia vůbec poprvé umožnila nahlédnout do svých testovacích laboratoří. Upozornění pro citlivé povahy: prý to testované mobily nebolí.


Klíčová slova na google.com: BBC, testing, times, mobile


S Twitterem k protinožcům
ZÁSAH ABC


Zkoušeli jste někdy stopovat? A teď nemyslím po indiánsku v lese, ale u krajnice silnice. Maminky obvykle říkají, že je to ten nejnebezpečnější způsob cestování (a mají pravdu!), příznivci stopování však tvrdí, že je to zároveň také ten nejzábavnější a nejpoučnější. No a taky nejlevnější, protože je to zadarmo.

Novinář Paul Smith ze skotského Newcastlu se rozhodl dojet stopem za třicet dní na přesně opačné místo na zeměkouli, na Campbellův ostrov jižně od Nového Zélandu. Jde o jediný obydlený ostrov v subantarktickém pásmu. A aby to nebylo tak jednoduché, stanovil si podmínku, že ho můžou svézt či nechat přespat pouze uživatelé mikroblogovací služby Twitter. Ano, to je ta legrační (a stále populárnější) stránka, kde můžete svým kamarádům i komukoliv jinému nechávat vzkazy o maximální délce 140 znaků.

Jak to dopadlo? Špatně, Paul Smith se dostal "pouze" na Stewartův ostrov, ze kterého je to ještě tři dni lodí. Nepovedlo se mu najít kapitána, který by byl ochoten tuto cestu absolvovat. Ale zas tak velký neúspěch to nebyl. Výsledkem cesty je pozoruhodný cestovatelský deník na webu a také pět tisíc liber, které Paul Smith vybral na charitu. Počátkem dubna se bezpečně vrátil do Británie.
http://www.twitchhiker.com