Záchranáři

Záchranáři
Sdílej
 
Hry nemusí být jen o fantasy potvorách nebo vetřelcích a nemusíte jen bojovat s davy šourajících se zombíků.

Foto
Tituly Fire Department 3 a Emergency 4 ukazují, že námět simulace záchranných jednotek může být úspěšný a připravit hráči mnoho zapeklitých i nebezpečných situací. Postavíte se na stranu zachránců životů v roli velitele hasičů.

Dokonce se můžete stát koordinátorem složitých záchranných akcí včetně požáru ropné plošiny, záchrany rukojmích nebo havárii obrovského jeřábu v povrchovém dolu. Budete muset rozhodnout, zda povolat policii, zdravotníky či hasiče, a řídit jejich činnost v místě neštěstí. Vskutku ojedinělá herní simulace.

DVĚ HRY V JEDNOM BALÍKU

V balení Záchranáři naleznete dvě samostatné hry - Fire Department 3 a Emergency 4. Pojďme si je představit.

• Fire Department 3


Stát se velitelem hasičů neznamená pouze bojovat s požárem. Čekají na vás vykolejené vlaky pod kanálem La Manche, radiace na Ukrajině a chemické katastrofy. Fire Department 3 je vlastně realtime strategie, ve které budete rozhodovat o nasazení vrtulníků, buldozerů, různých typů hasičských vozů, specialistů včetně psovodů a celkově přizpůsobovat strategii aktuální situaci. Oheň se zde totiž chová velmi realisticky. Zda se bude šířit a jak rychle, záleží na jeho zdroji. Fire Department 3 lze hrát také v kooperativním multiplayeru.

• Emergency 4


V této strategii se dostanete do komplikovanějších situací a máte pod sebou všechny záchranářské složky včetně policie, zdravotníků, hasičů a dalších specialistů. Zpočátku budete vysílat jednotky policie k obyčejným krádežím nebo zdravotníky k infarktům. Později se však rozjede peklo na ropných plošinách nebo dojde k havárii v silničním tunelu a budete řešit i únos letadla. Důležitý je také nákup vhodného vybavení. Pokud dohrajete 20 strhujících misí, můžete si vlastní vytvořit v přiloženém editoru.


Ze hry do reality

Největší požáry v historii


Požárů vzniká stále mnoho a i dnes s moderní technikou se s nimi těžko bojuje. V dávných letech však byly metody hašení velmi primitivní, a navíc většina budov se stavěla ze dřeva.

V roce 1871 například v Chicagu během 27 hodin lehlo popelem 17 000 budov a zahynulo přes 300 lidí. O trochu lépe dopadl Londýn 2. září 1666, kdy plameny zničily více než 13 000 domů. Velmi známý je také požár San Franciska jako následek zemětřesení 18. dubna 1906. Zemětřesení zničilo hlavní zásobárny vody a nebylo čím hasit. Situaci zachránil až dynamit, kterým bylo nutné zničit nespočet budov tak, aby se plameny nemohly šířit. Katastrofa si vyžádala přes 3000 obětí a zhruba 300 000 zničených budov.



Edice PC her ABC

Foto

ABC č. 13 Kobra 11
ABC č. 14 City Life de luxe
ABC č. 15 Fire Starter
ABC č. 16 Kostíci
ABC č. 17 RC Cars
Změna titulu vyhrazena



Jedno ucho


Koupil jsem si hru Army Men Trilogy, ale když si ji nainstaluju a chci spustit, ukáže se mi toto: „pandemic studios: ERROR“ a pod tím je napsáno... (redakčně kráceno). Zkoušel jsem hru odinstalovat a znovu nainstalovat, ale stále to ukazuje totéž. Prosím poraďte! Dominik

Ahoj Dominiku,
na zadní straně obalu DVD s PC hrou jsou vždy uvedeny kontakty na distributora, na které se můžeš obracet právě při podobných problémech. U Army Men Trilogy je to např. e-mail help@topcd.cz. Zuzana
Dotazy pište na zuzana.lestinova@ringier.cz, předmět EDICE.