Vládci temnot: Noční život na 168m2

Vládci temnot: Noční život na 168m2
Sdílej
 
Chceš odhalit noční život našich zvířat? Trošku strašidelná výstava Vládci temnot ve Slováckém muzeu v Uherském hradišti odtajňuje, co dělají lesní zvířata, když spíš. Ale pozor! Kdo si nezapne baterku, nic neuvidí.

 

Výstava Vládci temnot se rozprostírá na 168 m2 v prostorách Slováckého muzea v Uherském hradišti. Díky její neobvyklé podobě a zpracování je to jedinečná podívaná. Místo je zaplněné téměř stovkou preparátů zvířat zasazených do různorodých prostředí a situací, které se odehrávají v noci.

Originální, zábavná, tajuplná a taky trošku strašidelná podívaná má jeden háček. Na to, abyste si ji užili, potřebujete baterku. Kdo si ji nezapne, nic neuvidí. Celý prostor je ponořený do téměř dokonalé temnoty. Díky tomu může každý návštěvník sám objevovat, co se ve tmě skrývá.

Svět očima zvířat: Barvy nejsou pro každého

Svět očima zvířat: Barvy nejsou pro každého

Dokonalá kopie noční přírody

Každý dostane při vstupu baterku a pak už může začít sám odhalovat tajemství Vládců temnot. Postupně prochází různými kouty lesa, kolem lidského obydlí, dvorem na statku, loukou a také okolo mokřadu. Všude narazí na zvířata, která mají vzrušující noční život.

rošku strašidelná výstava Vládci temnot ve Slováckém muzeu v Uherském hradišti odtajňuje, co dělají lesní zvířata v noci •  Slovácké muzeum

Nechybí malé krtonožky, ani statní srnci, lišky, kuny, bobři, ježci, sovy nebo netopýři. Ale jsou tu i méně známé druhy jako třesavka, kvapník a plch. Tmou se dokonce nesou zvukové efekty nočního lesa, a tak se výstavní sál stal na tři měsíce skoro dokonalou kopií noční přírody. Kdo si na to přijde posvítit, dozví se i to, kolik bodlin má ježek, kolik kilogramů dokáže sníst hladový vlk nebo jakou rychlostí může létat netopýr.

Vládci temnot

Slovácké muzeum, Uherské Hradiště

Výstava potrvá do neděle 4. března 2018.

www.slovackemuzeum.cz, www.facebook.com/slovackemuzeum

Šelmy útočí: Lidé si za to mohou sami

Šelmy útočí: Lidé si za to mohou sami

Bohyně našich domovů: Odkud přišly kočky?

Bohyně našich domovů: Odkud přišly kočky?

Soutěž o vstupenky: Harry Potter a Tajemná komnata v O2 Aréně!

Soutěž o vstupenky: Harry Potter a Tajemná komnata v O2 Aréně!

ABC TV: Velký test baterek a svítilen

Video se připravuje ...

Velký test svítilen a baterek • Zdroj: ABC

Klíčová slova:
Pozvánka, výstava, Vládci temnot
 

Články odjinud