Co dovedou dnešní wearables?

Co dovedou dnešní wearables?
Sdílej
 
Nositelná elektronika, tzv. wearables, mají spoustu funkcí. Podívejte se na funkce a schopnosti těch nejlepších.

 

 

Iron Manovy brýle

Nejvíc nás dostaly brýle MetaPro, inspirované Iron Manem. Když si je nasadíte, celé zorné pole vám pokyje virtuální mapa. Pak už stačí mít tu správnou aplikaci a můžete si libovolně překrývat realitu s digitálním obrazem. A co je ještě lepší, počítač ovládáte máváním rukama ve vzduchu. To je to sci-fi, na které jsme čekali!

 

 

Tričko pro muzikanty

Další cool věcí jsou trička s hudebními nástroji. Sice už nejde o žádnou pokročilou technologii, ale je to jedna z nejlepších vychytávek, co známe. Obsahují senzory, které reagují na váš dotek a spouští zvukové stopy. Můžete si pořídit tričko s elektrickou kytarou nebo bubenickou sadou. Podívejte se na video, jak partě muzikantů zní slavná I Love Rock n' Roll!

 

 

 

4K kamera za ucho

Jedním z velkých hitů loňského veletrhu CES byla kamera HX-A100 od japonského Panasonicu. Letos ji už konečně uvedli do prodeje. V čem je výjimečná? Je to malá kamerka, kterou si připnete za ucho a můžete s ní natáčet záběry z vašeho pohledu. Zároveň je odolná vůči nárazům a špíně. Připomíná vám to slavnou GoPro? Ano, jde je o něco podobného. Tahle malá mrška ovšem dovede natáčet v kvalitě 4K, tedy 4 000 pixelů. To je čtyřnásobek HD rozlišení a míra detailů odpovídající snímkům z kvalitních digitálních foťáků. Videa z ní vypadají opravdu skvěle, podívejte se sami! 

 

 

NASA vyvíjí lékařské udělátko ze Star Treku

NASA vyvíjí lékařské udělátko ze Star Treku

Každý chce být Tony Stark! Díky tričku to je úplně jednoduché

Každý chce být Tony Stark! Díky tričku to je úplně jednoduché

Kostitřas pro 21. století: Old school kolo z plastu

Kostitřas pro 21. století: Old school kolo z plastu

 

Klíčová slova:
vychytavka, wearables
 

Články odjinud