Podívejte se na pokoření Guinnessova rekordu v 3D tisku!

Video se připravuje ...
Sdílej
 
V pražských Holešovicích byl v pátek 16. srpna 2019 zapsán nový rekord do Guinnessovy knihy. Souběžně zde tisklo 1096 3D tiskáren společnosti Prusa Research.

 

Více jak tisíc 3D tiskáren bylo naráz spuštěno ve speciálně připravené hale a během několika minut vytiskly dílky mozaiky, která bude vystavena u vstupu do sídla společnosti Prusa Research (byli jsme se tam podívat). Z celkových 1100 tiskáren Original Prusa i3 byly diskvalifikovány pouze 4 kusy. Rekordu byl přítomen zástupce Guinnessovy knihy rekordů, který kontroloval dodržení podmínek pro oficiální zápis. 

Guinness na place

Při tak velkém množství tiskáren nebylo možné, aby zástupce dohlížel na všechny tiskárny osobně. K ruce měl proto nezávislé porotce. Každý z nich hlídal 50 tiskáren a sepisoval průběžné výsledky, které slouží jako důkazový materiál rekordu.

Zástupce Guinessovy knihy rekordů předává Josefu Průšovi ocenění za dosažení rekordu •  Marek Ďuriš

Potvrzení rekordu

Josef Průša, zakladatel Prusa Research a vynálezce úspěšných 3D tiskáren, je neoficiálním držitelem rekordu už několik let. Na takzvané 3D farmě v jeho továrně běží nonstop 550 tiskáren, které tisknou díly pro nové tiskárny. Nyní je oficiálním držitelem rekordu a ábíčko celé jeho společnosti gratuluje! 

Jak se zapsat do České knihy rekordů, zjistíte tady.


Přečtete si také:

Prusa Research: Království prostorového tisku

Prusa Research: Království prostorového tisku

Tiskli jsme trojrozměrně

Tiskli jsme trojrozměrně

Galerie ocelových figurín: Svářené umění

Galerie ocelových figurín: Svářené umění

 

Články odjinud