Myš se zabudovaným rozhlasovým přijímačem

Sdílej
 
Není to tak dlouho, co se na trhu objevila počítačová myš se zabudovaným chlazením, nyní přichází společnost Smartec s další netradičním myší, která pod umělohmotným krytem skrývá funkční rozhlasový přijímač.

Na první pohled vypadá výrobek firmy Smartec jako obyčejná myš. Stačí si však prohlédnout její kabel a narazíte na první odlišnosti. Oproti klasickým myším je její kabel o něco širší a na jeho konci se kromě klasické PS/2 zástrčky objevují další dva konektory. Jeden z nich je standardní 3,5 mm jack, sloužící k připojení do zvukové karty a druhý kabel slouží k připojení externí antény. Samotná myš je dvoutlačítková s rolovacím kolečkem. Snímání pohybu je řešeno klasickou kuličkou, optický snímač zatím výrobce nenabízí.


Foto
Jak již bylo řečeno, myš skrývá pod plastovým vrchním krytem kromě obvodů, zajišťujících snímání polohy myši, i integrovaný digitální FM tuner, starající se o příjem rádia. Poslouchat rádio lze totiž jen se zapnutým PC a nainstalovaným (v krabici přibaleným) softwarem. Přijímat lze až 28 předvolených stanic, software nabízí klasické funkce, jako je automatické vyhledávání či spouštění v předem nastavený čas. Další funkcí dodávané aplikace je nahrávání. V té lze dokonce nastavit i časový interval nahrávání a výstupním formátem může být buď WAV či soubor MP3.

Foto
Tuto rozhlasovou myš mohou používat i majitele starších, pomalejších počítačů, MouseCaster si totiž vezme pouhá dvě procenta ze systémových prostředků, a to i když zrovna nahrává. Někomu může přijít tato funkce doslova jako zbytečnost, zvláště v době internetových radií, ale uživatelé bez pevného připojení mohou tuto drobnost uvítat. Otázkou však je, zda se tento výrobek vůbec objeví na našem trhu.

 

Články odjinud