Jen tak si glognout

Jen tak si glognout
Sdílej
 
Blogy jsou minulostí, střídají je glogy

Ještě včera to byly blogy a blogísky, dneska si prý dospívající holky zakládají glogy a glogísky. V čem je rozdíl? To je přece jednoduché, na blozích se bloguje, kdežto na glozích gloguje. Že nevíte, co je to glogování? Pokusíme se to vysvětlit.

Glog je takový multimediální plakát, který si můžete "vylepit" (cizím slovem se říká "embedovat") na svou webovku, případně na profil na Facebooku. Glog se od zápisku na blogu liší tím, že kromě textu obsahuje i další prvky, jako je grafika, videa nebo zvukové soubory. Jinými slovy, glog je kus webu (v technologii flash), který různě poblikává, hraje nebo mluví. A někdy to všechno dělá dost divoce.

Vytvořit glog není těžké, stačí navštívit stránku Glogster. A když jsme řekli, že k nejčastějším autorům glogů patří náctileté holky, je jasné, že k ovládání editoru rozhodně nepotřebujete vysokou školu. Vlastně jen myší přetahujete grafické a jiné prvky na svůj glog. Na výběr máte z knihovny nejrůznějších motivů a používat můžete samozřejmě i svoje vlastní. Zkušení glogeři zvládnou dobře vypadající glog udělat za půlhodinu i méně. Publikovat jej pak můžou přímo na glogsteru (pokud se zaregistrují), nebo na svých stránkách.

Glogster je jedním z českých webových projektů, které uspěly i ve světě a dnes má stovky tisíc uživatelů. Ano, mnohé z glogů jsou jen pestrobarevnými plakáty, které fanynky vyrábějí svým idolům, ale s glogy lze dělat i spousty užitečných a zajímavých věcí. Zkuste to prozkoumat a případně nám do ábíčka dejte vědět, jak to dopadlo. Odkazy na nejzajímavější glogy zveřejníme.

http://www.glogster.com

 


Mrkačky

VIDEO

Nikdo nechce mít velký zadek. A holky obzvlášť. Na druhou stranu to může mít určité výhody. Například... takový velký zadek vypadá dobře ve vypasovaných džínách. Že je to podle vás nesmysl? No, řeč není o obyčejných džínách, ale takzvaných "mrkačkách", anglicky "winkers". V nich budete mít na zadku mrkající oči, štěbetající ptáky nebo cvakající filmové klapky. Vypadá to úžasně. Jestli nevěříte, mrkněte se na tohle video. A nevýhoda? Teď už váš zadek fakticky nikdo nepřehlédne.

Klíčová slova pro Google.com: winkers

 


Nohy na ramena

WWW GAMESA

Flashovka, která vás přibije k počítači, a přitom vám k ovládání stačí jediné tlačítko? V tom bude nějaký háček, myslíte si. Ne, není v tom háček. Pokud tedy nepočítáme ten odporně čvachtavý zvuk, který počítač udělá vždy, když je hlavní hrdina rozmačkán na padrť. Ale to předbíháme. Cílem této hry je utíkat a ve správný čas se také zastavit. Bude na vás čekat spousta nástrah a chvílemi budete mít chuť rozbít vzteky klávesnici. Nebo aspoň písmeno "a", kterým se celá hra ovládá. Ale nedělejte to. Stejně byste hned utíkali do obchodu pro novou klávesnici, abyste tu pitomou hru mohli konečně dohrát.

Klíčová slova pro Google.com: the game homepage run

 


Přemýšlejte

UŽITEČNÝ WEB

Co se takhle zastavit v myslivně? A nechte si své chytrácké výmluvy, že je podzim a že do lesa se chodí v létě o prázdninách. Máme na mysli myslivnu od slova myslet, tedy tu část těla, kde většině z nás (obvykle nečinně) odpočívá mozek. Stejně se totiž jmenuje i server, který shromažďuje hlavolamy, zajímavé matematické úlohy a další potravu pro chytré mozky.

Nebo i pro ty hloupé, abyste se předešlou větou náhodou nenechali odradit. A odradit se nedejte ani tím, že titulní strana tohoto serveru působí trochu infantilně a hemží se to na ní "lidičkami", "hlavičkami" a dalšími podobnými úlety. Berte to tak, že hodně chytří lidé bývají zároveň trochu švihlí.

Klíčová slova pro Google.com: myslivna hádanky

 

Články odjinud