Staň se slavným! Po vzoru Freda Figgelhorna

Staň se slavným! Po vzoru Freda Figgelhorna
Sdílej
 
Největší globální hvězdou mezi teenagery není žádný zpěvák ani hollywoodský herec, ale Fred Figgelhorn.

Že jste o něm nikdy neslyšeli? Tak to asi nenavštěvujete YouTube. I když v Česku asi tenhle človíček není zas tak populární, vzhledem k tomu, že ve videoklipech mluví anglicky. Ale je to škoda - a pro vás možná další z mnoha dobrých důvodů se v tomhle jazyku zdokonalit.
Fredův kanál na YouTube byl první, který překonal milion předplatitelů, a to letos v dubnu. Jak a proč se to stalo? Fred je šestiletý kluk, jehož ovšem hraje šestnáctiletý Lucas Cruikshank. Mluví vysokým hlasem, který je ještě digitálně upravený, aby zněl přesně jako od malého kluka. No a v tom je v zásadě celý trik a zdroj mnoha komických situací.
Lucas, který žije v americké Nebrasce, založil svůj kanál na YouTube už v říjnu 2005 a klipy natáčí společně s kamarády. Vznikl tak osobitý webový seriál, jenž si má podle autorů dělat legraci z lidí, kteří se berou moc vážně.
Sám Lucas se však vážně může klidně začít brát: stal se totiž nejen internetovou, ale už i skutečnou celebritou.
Vystupuje v nejsledovanějších amerických televizních pořadech a populárních talk shows. A největší šok přišel koncem září, když Hollywood oznámil, že o Redovi začne ještě letos natáčet velkorozpočtový celovečerní film.
Pro nás v Česku to není zas tak důležité, ostatně mnoha Fredovým vtípkům ani nerozumíme. Ale berte to jako inspiraci: co třeba taky začít dělat něco podobného? Když můžou konkurovat televizi teenageři v Americe, proč by to nezvládli čtenáři ábíčka? Když se vám něco takového povede, určitě nám to napište. Třeba vás proslavíme zrovna my!

www.fredfigglehorn.com

Klíčová slova:
video, internet, vtip, youtube, teenager
 

Články odjinud