Mezinárodní mistrovství ve skateboardingu opět v Čechách!

Mezinárodní mistrovství ve skateboardingu opět v Čechách!
Sdílej
 
Světová skateboardová špička se sjede na nejlepší závod sezóny - GrandPrix Beroun 2018, exkluzivní skateboardové mistrovství,  které se uskuteční v sobotu 23. června v areálu skateparku v Berouně, jen 15km od Prahy.

 

Domácí i zahraniční diváci tak budou moci zažít tuto neuvěřitelnou show a vidět ty nejlepší závodníky z celého světa. Akce začíná již v pátek 22.června a vyvrcholí sobotním koncertem Marpa & Trouble Gang a kapel Pil C či Rest. Vstup na závody jsou zdarma, večerní program je zpoplatněn.

Mezinárodní mistrovství ve skateboardingu již podeváté

Program akce GrandPrix Beroun začíná již v pátek 22. června příjezdy prvních profesionálních jezdců a jejich oficiálním tréninkem před sobotním mistrovským závodem. Na startovní listině se objeví také celá česká skateboardová reprezentace ve složení Tomáš Vintr, Maxim Habanec a Martin Pek, doplněna slovenskou superstar a členem slovenské skateboardové reprezentace Rišem Turym, který je zároveň vítězem minulého ročníku akce. "GrandPrix Beroun je jedinou akcí svého druhu, kterou přenáší přímo Česká televize. Tento rok bychom rádi opět uspořádali závod, který naplní představy i těch nejnáročnějších jezdců a diváků", říká Tomáš Vintr, zakladatel a pořadatel závodu, který je zároveň členem a jezdcem české skateboardové reprezentace.

První ročník GrandPrix Beroun se konal v roce 2010 při příležitosti slavnostního otevření nejmodernějšího betonového skateparku v České republice a závod se rychle stal pojmem v celosvětovém měřítku. Od té doby se celá akce mnohonásobně zvětšila a prošla řadou změn. V roce 2015 se závod stal jedinou oficiální zastávkou série Světového poháru ve skateboardingu (WCS) s potenciálem stát se jedním z kvalifikačních závodů na LOH v Tokiu 2020.

Longboarding: Jak s ním začít?

Longboarding: Jak s ním začít?

V letošním roce přivítáme předem vybrané a pozvané závodníky z téměř 25-ti zemí doslova z celého světa. Nebudou chybět hvězdy a držitelé zlatých medailí z prestižních X-Games, nebo závodů Světového poháru z USA, Kanady, Japonska, Jihoafrické republiky, Malajsie, Brazílie a doslova celé Evropy. Sobotní závod kategorie PRO nabídne 20 nejlepších, pozvaných závodníků, které doplní 5 divokých karet z ČR a 5 jezdců, kteří se probojují amatérskou kvalifikací. Akci bude přenášet kanál ČT Sport. Vstup na skateboardové mistrovství je zdarma.

Doprovodný program v podobě hudebního festivalu se koná přímo v přilehlém areálu u skateboardového parku u vlakového nádraží a na hudebním pódiu vystoupí hvězdy českého hudebního nebe jako například MARPO & TROUBLEGANG, PIL C, REST & DJ HERBY. Hudební festival je nedílnou součástí celé akce a začíná ihned po skončení skateboardových závodů v 19:00 hodin.

GrandPrix Beroun 2018: Světová skateboardová špička se sjede na nejlepší závod sezóny •  archiv pořadatele

Program:

Pátek 22. 6. 2018 - oficiální trénink a otevření areálu pro veřejnost

* 13:00 – 21:00 Oficiální trénink závodníků všech kategorií

* 21:00 - Uzavření areálu

Sobota 23. 6. 2018 - GRANDPRIX BEROUN 2018 - hlavní závod

* 08:30 – 11:00 Závod kategorie AM

* 12:30 – 15:00 Kvalifikace kategorie PRO - hlavní závod V rámci svého vystoupení zahraje Marpo také ých návštěvníků.

Fakt, že TroubleGang vystoupí právě na GrandPrix Beroun je důvodem

* 15:00 - 17:00 Semifinále kategorie PRO

* 17:00 - 18:00 Finále kategorie PRO

* 18:00 - 18:10 G-Shock Time Attack Best Trick

* 18:10 - 18:30 Best Trick contest

GrandPrix Beroun 2018: Světová skateboardová špička se sjede na nejlepší závod sezóny •  archiv pořadatele

Rest

Rest se přes počáteční projekty a pokusy dostal do širšího povědomí hlavně díky rapovým freestyle battlům. Prvním počinem pod Ty Nikdy Label byla zlomová deska Premiéra, kterou kompletně vyprodukoval DJ Fatte. Premiéra díky beatům, rapu a tématům zaznamenala obrovský úspěch a z Resta se tak v podstatě během noci stal jeden z předních rapových interpretů.

O tři roky později, v říjnu 2013, se k Premiéře přidala deska Střepy. Tu dal Rest dohromady opět s DJ Fattem, který dodal všechny beaty na album. Střepy začínají přesně tam, kde skončila Premiéra a dají se tak považovat jako soubor aktuálních Restových myšlenek a názorů.

Více o Restovi najdeš tady.

Pil C

Pil C začal rapovat ve svých 28 letech (2014). Jeho úplně první track se nazývá Lost, který vydal v srpnu 2014. Od té doby spolupracoval s mnoha slovenskými a českými interprety i s producenty jako jsou například DJ Wich, DJ Mike Trafik, Dalyb a mnoho dalších. Jeho první sólové album s názvem Hype, vyšlo na podzim roku 2016. Jeho první již zmiňovaný track Lost zremixoval slovenský producent a člen českého seskupení YZO Empire – Konex. Momentálně pracuje na nových tracích a nedávno vydal track My sme tu doma. Je zástupcem nové vlny česko-slovenské rapové scény a momentálně jedním z nejbookovanějších a nejvyhledávanějších umělců, hlavně mladou generací.

Marpo & Troublegang

MARPO & TroubleGang je moderní, hiphopová skupina, která v čele se známým českým hudebníkem Marpem. Jako první vyprodala jak karlínské Fórum, tak následně i malou sportovní halu v Praze a v letošním květnu kompletně vyprodali pražskou O2 arénu. Skupina TroubleGang je momentálně na absolutní špičce česko-slovenské hudební scény a je headlinerem mnoha hudebních festivalů tohoto léta. Fakt, že TroubleGang vystoupí právě na GrandPrix Beroun je důvodem pro návštěvu pro stovky, možná i tisíce nových návštěvníků, tím spíše, že naše akce se koná jen 4 týdny po zcela vyprodaném koncertu ve zmiňované O2 aréně v Praze a mnohatisícovému pochodu jejich fanoušků Prahou, který se stal zcela ojedinělou událostí.

Hamboard: Surfujte na rozpáleném asfaltu

Hamboard: Surfujte na rozpáleném asfaltu

Elitní válečníci historie: Nesmrtelní

Elitní válečníci historie: Nesmrtelní

Video seriál: Škola discgolfu

Video seriál: Škola discgolfu

 

Články odjinud