Playstation Move: Staň se gladiátorem!

Playstation Move: Staň se gladiátorem!
Sdílej
 
Chtěli jste si zkusit, jaký pocit zažívají profesionální lukostřelci během olympijských her? Anebo jste měli přání bojovat s antickými gladiátory? Že se vám něco podobného nikdy nepodaří? Zřejmě ne, ale díky novince od firmy Sony můžete být podobným zážitkům velice blízko!

Japonská firma Sony je díky herním konzolím PlayStation jedním ze světových lídrů zábavního průmyslu. Výborná grafika a hratelnost mnoha her určených na tuto konzoli, byla zárukou úspěchu všech generací těchto herních zařízení. Teď však Sony přichází s převratným způsobem jejich ovládání!

Zatímco dříve si příznivci herních zařízení od Sony museli vystačit s více či méně propracovanými běžnými ovladači, nástupem nového systému ovládání PlayStation Move se pomyslně dostávají do virtuálního světa. Ovladač, podobný rukojeti meče, totiž reaguje na pohyby hráčových rukou, které se přenášejí do samotné hry.

Celý ovládací systém tvoří jak tento hlavní ovladač, kterým hráč pohybuje ve hře například virtuálním mečem, štětcem, golfovou holí nebo například ping-pongovou pálkou, tak i přídavný ovládací prvek Navigation Controller. Hráč si pomocí nich může například zakusit pocity již zmíněného gladiátora, bojujícího ve starověké aréně na život a na smrt.

Jak celý systém funguje? Všechny pohyby ovladačů snímají speciální kamery PlayStation Eye, napojené na Playstation, a přenášejí je do samotné hry. Díky těmto kamerám má být tento ovládací systém přesnější než jeho starší konkurenční "bratříček" - podobný ovladač pro konzoli Wii od Nintenda.

Uplatnění těchto zařízení se předpokládá zejména ve sportovních hrách a střílečkách. Již speciálně pro Playstation Move je vyvíjen nový díl akční hry Time Crisis, válečná "mariňácká" řežba SOCOM a další hry.

Celá nová ovládací sada od Sony se na evropském trhu objeví v druhé polovině září a její cena se údajně bude zpočátku pohybovat kolem 1600 českých korun. Pokud se této novinky nemůžete dočkat, podívejte se na následující zajímavé video, které vám přiblíží její možnosti.

Klíčová slova:
playstation, move
 

Články odjinud