Rudolfinem se rozezní melodie z Pána Prstenů a Star Wars

Rudolfinem se rozezní melodie z Pána Prstenů a Star Wars
Sdílej
 
O tom, že hudba v podání orchestru není vždy jen běžná (a pro mnoho lidí nezáživná) klasika, se můžete přesvědčit již 29. listopadu v pražském Rudolfinu. Pražský filmový orchestr zde bude hrát melodie ze slavných Hvězdných válek, Pána Prstenů, Pirátů z Karibiku a dalších filmových hitů!

Koncertní sál od 19,30 rozezní soundtracky z několika světoznámých snímků, mezi něž patří fantasy trilogie The Lord of the Rings, nestárnoucí Hvězdné války i neméně populární filmové série: Piráti z Karibiku, Sám doma a Superman. Podle organizátorky celé akce, zpěvačky Zdeňky Koryntové-Linhartové, se dočkáme i příjemného překvapení na závěr.

Budou jím songy z jednoho úspěšného vědeckofantastického snímku. Celý koncert je v českých podmínkách zcela unikátní akcí zaměřenou na hudbu, která je oblíbená mezi nadšenci do sci-fi a fantasy. Součástí vystoupení bude také nástup fanoušků převlečených jako 501. legie z Hvězdných válek.

Pražský filmový orchestr je zajímavý nejenom svým repertoárem zaměřeným na filmovou hudbu, ale také obsazením. Mezi jeho členy patří dva světoví rekordmani - hudebník a dirigent Jiří Korynta a pianista, zpěvák a skladatel Radim Linhart, který jako jediný člověk na světě dokáže na piano zahrát zpaměti víc než 3300 skladeb!

Jiří Korynta naproti tomu ovládá hru na 34 hudebních nástrojů, v čemž mu také patří světové prvenství. Patří mezi ně jak dechové, žešťové a bicí, ale také piano nebo málo známý melafon - tedy jakýsi kříženec trubky a lesního rohu.

S Pražským filmovým orchestrem se můžete setkat v menší sestavě i před premiérou českého nezávislého filmu Babička, aneb jak to bylo doopravdy 17.listopadu v pražské Lucerně (vstup na tento koncert je zdarma) anebo 27. února v Akademii múzických umění na pražském Malostranském náměstí. Zde jeho členové zahrají další zajímavé melodie i ze sci-fi filmů.

Další informace naleznete zde: http://www.praguefilmorchestra.com/.

Klíčová slova:
orchestr, star, wars, rudolfínum, pán, prstenů
 

Články odjinud