Jaké jsou karty trenérů v Pokémonu?

Jaké jsou karty trenérů v Pokémonu?
Sdílej
 
Minule jsme si ukázali, jak rozluštit symboly na kartě s Pokémony. Dnes se podíváme na to, jak rozlišit různé typy trenérských karet.

 

Jak se vyznat v kartách Pokémon

Jak se vyznat v kartách Pokémon

 

Nejzákladnější a původní trenérskou kartou byl Item (anglicky předmět).          A přesně tak byly koncipovány. Máte k dispozici různé předměty, které můžete jednorázově vyložit. Každý disponuje specifickou funkcí. Třeba uzdraví vašeho Pokémona nebo vám umožní vzít si z balíčku do ruky kartu energie. Vyložit jich v jednom můžete, kolik chcete, takže je dobré přemýšlet nad vhodnými kombinacemi.

Druhým typem jsou karty Stadium. Označují arénu, ve které se konají pokémoní klání. Na rozdíl od karet Item neplatí jen jednorázově, ale zůstávají ve hře. Vyložená může být jen jedna, stáhnout ze hry je lze vyložením jiné Stadium karty. Je možné hrát ji jenom jednou za tah.

 

 

Třetí základní typ se nazývá Supporter (pomocník). Jsou na nich vyobrazené postavy ze seriálu a her. Lze hrát jen jednu za tah a po použití je třeba ji vyřadit. Jejich nejčastější pomocí je možnost vytáhnout si z balíčku nějakou kartu, která vám zrovna chybí.

Méně častými typy trenérů jsou Rocket’s Secret Machine (Tajný stroj Rakeťáků) s některou z rakeťáckých zlomyslných vychytávek, Pokémon Tool , představující ochranné doplňky a amulety pro Pokémony, karty Technical Machine, jejichž pomocí můžete naučit Pokémony novým útokům a nakonec zdaleka nejvzácnější karty Goldenrod Game Corner (Goldenrodská herna). Existují jenom dvě a stejně jako v herně vám umožní různé míchání karet, ale s nepředvídatelným výsledkem, který vám může pomoct, ale taky vás potopit až na dno.

 

 

Nejoblíbenejší Pokémoni našich hráčů

Nejoblíbenejší Pokémoni našich hráčů

Pokémon: Jak se hrajou karty s příšerkami?

Pokémon: Jak se hrajou karty s příšerkami?

Všechny barvy Pokémonu

Všechny barvy Pokémonu

Klíčová slova:
pokemon
 

Články odjinud