Pokémon: Jak to chodí na turnaji?

Pokémon: Jak to chodí na turnaji?
Sdílej
 
Už máte za sebou první krůčky s karetní hrou Pokémon? Chtěli byste vyrazit na ligu nebo svůj první turnaj? V tom případě si určitě přečtěte následující řádky.

 

Mistrovství světa v Pokémonu už tento víkend!

Mistrovství světa v Pokémonu už tento víkend!

 

 

Vaše cesta k turnajové slávě by rozhodně měla začít na lize. Pokud je ve vašem městě herní klub, který ligu organizuje, máte cestu k vavřínovým věncům otevřenou. Nejenže vám vedoucí ligy poradí s pravidly, ale pomůže vám také se stavbou turnajového balíčku. A další hráči se stanou vašimi tréninkovými partnery. Čím více jich bude, tím lépe. Naučíte se totiž reagovat na různé herní styly.

Pro kamarády i rodiče

Liga je hlavně o přátelské atmosféře a zlepšování vlastních herních dovedností. Starší hráči vám mohou poskytnout cenné rady a ne zřídka vám půjčí či darují některé své karty. Hráči karetní hry Pokémon jsou v podstatě jedna velká rodina. Ale není od věci vzít s sebou na ligu také rodiče. Seznámí se s organizátorem a poznají ostatní hráče. V okamžiku, kdy vaše místní komunita vyrazí do jiného města na nějaký turnaj, nebudou mít strach vás s ostatními pustit na výlet. Výjezdy na turnaje jsou vůbec kapitola sama pro sebe. Hodně se cestuje vlakem. Hráči obsadí celé kupé a celou cestu tráví porovnáváním a testováním balíčků, prohlížením alb a měněním karet. Na zpátečních cestách se zase většinou rozbalují ceny.

Turnaj od začátku do konce

Mezi první turnaje, které navštívíte, bude pravděpodobně patřit turnaj ze série Battleroad. Těch se během roku hraje nejvíce a dalo by se říct, že jsou tedy nejméně prestižní. Přesto se na nich zrodila nejedna hvězda. Každý turnaj začíná registrací. Hráči se začínají scházet už pár desítek minut dopředu, nahlásí se rozhodčímu a případně se snaží do svého turnajového balíčku získat na poslední chvíli ještě nějaké karty. Na některých turnajích pak rozhodčí ještě balíčky hráčům kontrolují, zda nepoužívají zakázané karty. Podle toho, kolik vám je let, budete zařazeni do jedné z věkových kategorií – Juniors, Seniors či Masters. Speciální počítačový program pak vylosuje protihráče. Se soupeři bude hrát vždy na jeden vítězný zápas. Výjimkou je Mistrovstí republiky, kde se hraje na dva vítězné.

O co se hraje?

Na některých turnajích se po skončení základní části hraje ještě play-off pro čtyři nebo osm nejlepších, kteří se jednoduše poperou o celkové vítězství ve vyřazovacích bojích. Dost často se ale rozdělují ceny podle umístění po základní části. Na Battleroads turnajích se na ceny rozdávají speciální karty a doplňkové balíčky. Na prestižnějších turnajích se však můžete těšit také na skleněné trofeje, alba, kšiltovky a další věci s pokémonní tématikou.

 

 

Největší sbírka pokémoních karet na světě

Největší sbírka pokémoních karet na světě

Nejcennější Pokémon karty na světě

Nejcennější Pokémon karty na světě

Liga v pokémonu: Jak se stát profi trenérem?

Liga v pokémonu: Jak se stát profi trenérem?

Klíčová slova:
pokemon
 

Články odjinud