Hračky mokrého kalibru: Ábíčko ve vodním souboji

Hračky mokrého kalibru: Ábíčko ve vodním souboji
Sdílej
 
Vytáhli jsme do akce se stříkacími bouchačkami NERF.

 

 

 

 

Stříkací pistole miluje celá naše redakce. Takže když jsme dostali nabídku otestovat sadu nejmodernějších přírůstků z hračkářského arzenálu, bez váhání jsme ji přijali. Počkali jsme si na slunečný den a vyrazili je vyzkoušet do přístavu v pražských Holešovicích. Mysleli jsme si, že to bude ideální místo, kde bude možné si bez potíží dobít munici. Když jsme spatřili leklé ryby, plovoucí břichem nahoru mezi rezavými šífy, trochu jsme se zarazili. Staré lodě ale skýtaly perfektní prostor pro nadupané akce plné skrývaček, pater, žebříků a můstků. A nakonec i ta voda pod námi dodávala tu správnou atmosféru.

Vezmu pušku, dám ti spršku

Akce se stříkacími pistolemi má vždycky svoje kouzlo. A když jde o pořádný kalibr, je zábava dvojnásobná. Hračky pracují na pumpovacím mechanismu, takže při stříkání můžete hbitě reagovat na svoje okolí a vypadáte cool. Mají vynikající přesnost a dostřel. Hned, jak jsme to objevili, proměnil se náš redakční test na galerii headshotů. Ocenili jsme též příslušenství. U některých modelů můžete vyměňovat zásobníky a vybavit se tak skrytou rezervou. Nejlepší však byl batoh na záda, který si naplníte vodou, napojíte na hračku a budete mít zásobu na celé odpoledne.

Pro vojáky i osamělé pistolníky

Celkově můžeme potvrdit, že výbava od NERFu je dobrou volbou pro každého pistolníka a díky své nesmlouvavě přesné mušce ji lze využít i jinak než ke zmatenému kropení všeho okolo. Pistolky, které mají pro epické akce příliš malou kapacitu, se znamenitě hodí na  historický duel. Deset kroků, otočit se a vypálit. A s velkými puškami půjdou s trochou fantazie hrát i klasické paintballové disciplíny. Třeba Capture the Flag, kde proti sobě soupeří dva týmy a každý chrání svoji vlajku nebo poklad. Tak až budete zase jednou sedět s jazykem na vestě v rozpáleném letním pokoji, zkuste s kamarády vyrazit na venkovní akční osvěžení.

 

Podívejte se na video z naší vodní vállky:

 

Jak jsme vedli vodní válku v ábíčku

Jak jsme vedli vodní válku v ábíčku

 

 

Scatter Blast •  Nerf

 

Scatter Blast

Brokovnice Scatter Blast je opravdová stylovka. Vzhledově a pocitově se nám líbila asi nejvíc. Má sice slabý dostřel, zato zblízka umí udělat pořádnou paseku. Je trochu škoda, že ji nejde napojit na náhradní zásobník, neboť u zbraně takové ráže přijde nedostatek munice raz dva.

Hodnocení: 8/10

 

 

Switch Shot •  Nerf

 

Switch Shot

Tenhle lehký samopal je takovým křížencem mezi českým škorpionem a ruským AK-47. Má odnímatelnou pažbu a zásobník. Nabízí čtyři režimy stříkání. Skvělou vychytávkou jsou čtyři možnosti střelby. Se svojí poctivou kadencí se ale hned vyčerpá.

Hodnocení: 7/10

 

 

Electrostorm •  Nerf

 

Electrostorm

Malá pistolka Electrostorm je skvělou záložní zbraní. Jako jedna z mála má na rozdíl od pumpovacího mechanismu opravdovou spoušť na baterky. Díky tomu má na své rozměry slušný dostřel – ale hlavně ji jde ovládat pohodlně jednou rukou.

Hodnocení: 8/10

 

 

Arctic Shock •  Nerf

 

Arctic Shock

Tahle středně velká zbraň se chlubí zásobníkem na led, kterým můžete proud vody přeměnit na štípající ledovou spršku. My ale za největší výhodu považujeme objemný zásobník, který vám může při šetrné palbě dát rozhodující slovo. A pro cool efekt tu najdete i křížový zaměřovač.

Hodnocení: 9/10

 

 

Shotwave •  Nerf

 

Shotwave

Shotwave kombinuje kapesní pistoli s vyměnitelným zásobníkem. Může se hodit pro stylové pistolníky s nabitým pásem náhradních kapslí, ale nás příliš neoslovila. Zásobník jí přidává zbytečné rozměry, takže se nedá jen strčit za pásek a vytasit v nečekanou chvíli.

Hodnocení: 5/10

 

 

Microburst •  Nerf

 


Microburst

Drobný revolver s karabinou se hodí pro pistolnické duely. Je rychlá a bod mezi očima nepřítele s ní trefíte po neomylné trajektorii. Pro jiné než ostrostřelecké účely není nic moc, a to hlavně kvůli miniaturnímu zásobníku jen na pár ran.

Hodnocení: 4/10

 


Flash Blast •  Nerf


Flashblast

Desert Eagle mezi pistolemi NERF. Kapesní, přesto robustní pistole s vynikajícím dostřelem a přesností. Bohužel zde platí stejná výtka jako u modelu Microburst. Malý zásobník se hodí pro rychlé akce a exhibici, ale uprostřed bitevní vřavy vám s ní budete zpropadeně vlhko.

Hodnocení: 8/10

 

 

Hydro Pack •  Nerf


 

Hydro Pack

Batoh na záda plný vody vám zajistí dostatek munice i na tu nejdelší bitvu. Napojíte ho jednoduše na vaši oblíbenou bouchačku a může rozsévat mokré rány. Nápad je to skvělý a přijde vhod, ale vadila nám krátká hadice, která může bránit v pohybu. A pozor, funguje jen se zbraněmi s odnímatelným zásobníkem!

Hodnocení: 7/10

 

 

Au, to nebolí... Pěnová řežba

Au, to nebolí... Pěnová řežba

Střílejte žužu z brokovnice i bazuky

Střílejte žužu z brokovnice i bazuky

Buďte jako Wolverine! Pořiďte si drápy!

Buďte jako Wolverine! Pořiďte si drápy!

Klíčová slova:
sporty, nerf, zabava, vedro, strilecka
 

Články odjinud