Wolverine: Nejostřejší z X-Menů

Wolverine: Nejostřejší z X-Menů
Sdílej
 
Kanada má několik národních symbolů. Javor, lední hokej, velká jezera nebo policajty v červeném. Taky se ale může pochlubit jako rodiště nejdrsnějšího superhrdiny všech dob.


 

 

 

Postava Wolverina je ztělesněním dokonalého zabijáka s hrubýma rukama a něžnou duší. Přitom se narodil jako drobné a neduživé dítě v jedné zámožné kanadské rodině. Jeho původní jméno zní James Howlett. Svoji mutaci objevil už v mládí. Když na vlastní oči spatřil vraždu, ze hřbetů rukou mu vystřelily drápy, kterými smrt nevinného s nečekanou rychlostí pomstil.

Horník, voják i samuraj

Wolverine (přezdívka znamená v angličtině rosomák) brzy utekl z pohodlí bohatého, ale zákeřnostmi prorostlého sídla. Přihlásil se k práci v dolech a mezi horníky se jeho slabé tělo brzy zocelilo. Zjistil též, že má výjimečnou schopnost regenerace a žádné zranění ho na dlouho nepoznamená. Během let získal mnoho dovedností. Při službě v armádě cvičil se speciálními jednotkami, v Japonsku ovládl umění samurajů a ve válkách se naučil cizím jazykům.

Tvrďák až na kost

Jeho nejnebezpečnější zbraní jsou drápy a kostra z adamantia. Svoji opěrnou soustavu si nechal vylepšit v rámci experimentu Zbraň X. Adamantium představuje nezničitelný kov, který dokáže rozetnout kost a kůži jako změklé máslo. S novými drápy, impozantní postavou a bojovými technikami je Wolverine jedním z nejnebezpečnějších X-menů. Svět si jen může oddychnout, že tenhle temný bručoun stojí na straně dobra.


Skutečný rosomák je stejně divoký a chlupatý •  Profimedia

 

Živá předloha

Největší lasicovitá šelma rosomák (Gulo gulo) obývá sever Eurasie a Severní Ameriky. Je to rychlý běžec, který dokáže za den uběhnout až 70 km, výborně plave a šplhá po stromech. V poměru ke své velikosti je mimořádně silný: rosomák, který váží nanejvýš 25 kg, uloví a odtáhne jelena o váze cca 250 kg!

Je to také až sebevražedně statečné zvíře, při obraně kořisti je schopen napadnout člověka nebo se dokonce postavit medvědovi. K boji je rosomák vybaven silnou kůží, která ho chrání před zraněním, chrupem, jímž rozdrtí i nejpevnější kosti, a velmi dlouhými ostrými drápy. Nepřipomíná vám to někoho?

 

 

Wolverine si vyřizuje účty s Predatorem

Wolverine si vyřizuje účty s Predatorem

Kdo bude v nových X-Menech

Kdo bude v nových X-Menech

Více krve pro Wolverina: DVD dostane transfuzi

Více krve pro Wolverina: DVD dostane transfuzi

Klíčová slova:
Wolverine, x-men
 

Články odjinud