R.I.P.D.-URNA: Po kom jdou neživí agenti

R.I.P.D.-URNA: Po kom jdou neživí agenti
Sdílej
 
Někteří policisté berou svoji profesi smrtelně vážně. A někteří ji tak berou i posmrtelně.

 

 

 

 

Slyšeli jste už o Útvaru rozhodně neživých agentů? Vypráví o něm komiksová série s dvojicí zesnulých strážců zákona, kteří bojují pro duchům, démonům a jejich úkladům. V jádru jde o klasickou kriminálku, kde se potká ostřílený detektiv-samotář s kolegou, který se u oddílu teprve rozkoukává. Liší jen v jednom detailu. Vše se odehrává mezi nebem a zemí.

Mrtví na stříbrném plátně

Dnes se sluší, aby každý zdařilý komiks dostal i svůj filmový protějšek. A neminulo to ani R.I.P.D.-URNu. Snímek začne poněkud kuriózně. Špičkový mladý detektiv Nick Walker si při jedné nebezpečné akci vyslouží dávku olova do hrudi a odebere se na onen svět. Zde dostane nabídku: když si odpracuje sto let služby u záhrobní policie, bude mít dovoleno najít člověka, který ho zastřelil. Nick na to kývne a dostane jako parťáka ostříleného, hrubého a nebojácného kovboje Roye.

Nakonec jde vždycky o záchranu světa

Jejich úkolem je lovit odpadlíky, kteří už dávno patří pod drn, ale bojí se Posledního soudu a schovávají se mezi živými. Jak to tak chodí, při vyšetřování naše duo odhalí ďábelský plán, který by mrtvým otevřel pozemskou bránu. Spojí proto síly a vydají se zachránit svět. Pokud vás znepokojuje, že osud planety stojí na vůli dvou nemrtvých příslušníků veřejného pořádku, nebojte se. Mají v arzenálu přichystané velké bouchačky, úsměv na líci a vždy nějakou vtipnou hlášku pod jazykem.

 

Opravdový Poslední soud

Přestože boj s mrtváky vypadá v podání nemrtvých agentů atraktivně, církev si Poslední soud představuje docela jinak. Je to den, kdy všichni mrtví vstanou z hrobů, aby stanuli před Bohem a byli souzeni za svoje činy. Podle nich skončí v útrapách pekla, blaženosti nebeské nebo v očistci, kde musí svoji duši očistit, aby mohla vystoupat do nebes. To vše bez účasti nemrtvých agentů.

 

 

Rozhodně neživí agenti jsou tady! (ČESKY)

Rozhodně neživí agenti jsou tady! (ČESKY)

Hop a je tu RoboCop! První upoutávka na novou verzi

Hop a je tu RoboCop! První upoutávka na novou verzi

10 věcí, za které vděčíme Iron Manovi

10 věcí, za které vděčíme Iron Manovi

Klíčová slova:
film, RIPD
 

Články odjinud