Letadla aneb Animák v oblacích

Letadla aneb Animák v oblacích
Sdílej
 
Před pár roky dobyla filmová plátna animovaná Auta. Teď se parta od Disneye chystá ještě výš – na cestu kolem světa s Letadly.

 

 

 

 

Snímek o světě plném auťáků byl opravdu podařený a zaslouženě posbíral řadu filmových cen. Pokud jste ho neviděli, šlo o náročný závod, jehož vítěz získá titul Zlatého pístu. Letadla pokračují v podobném duchu. Opět se závodí, ale už ne v prachu a pustinách, ale vysoko v nebesích. Režie se ujal kalifornský animátor Klay Hall, který si již prošel prací na Simpsonových nebo Tatíkovi Hillovi. Sám vzpomíná, že dětství trávil sledováním ruchu na místním letišti. Letadla jsou jeho první velký film, tak se necháme překvapit, jak se mu podařilo odkoukat atmosféru světa aeroplánů!

 

Koho ve filmu potkáte?

 

Prášek Skočdopole

Namluvil: Dane Cook / Kryštof Hádek
Snílek, který touží zúčastnit se závodu kolem světa, i když je stavěný jen jako práškovací letadlo. Navíc ho trápí strach z výšek. Jenže si jde vytrvale za svým cílem a s pomocí Skippera se mu to nakonec podaří.

 

Prášek •  Disney

 

Skipper

Namluvil: Stacy Keach / Petr Pelzer
Veterán a staré letecké eso. Při jednom souboji utrpěl zranění, kvůli kterému už nikdy nevzlétne. Ale zkušenosti nezapomněl, předává je Práškovi a učí ho, jak se ve vzduchu nebát a létat jako šampion.

 

Skipper •  Disney

 

Bulldog

Namluvil: John Cleese / Vladimír Brabec
Nejzkušenější letoun v závodu. Pamatuje si ještě staré časy, kdy se nelétalo pomocí GPS, ale jen podle hvězd. Mladší závodníci si myslí, že už na to nemá, ale kdo ví, na jaké staré dobré kousky si vzpomene.

 

Bulldog •  Disney

 

Rochelle

Namluvila: Julia Louis-Dreyfus / Dana Černá
Sebevědomá a půvabná okřídlená slečna z Kanady. Začínala jako poštovní doručovatelka, ale brzy zjistila, že to není nic pro ni. Učarovala jí rychlost a rozhodla se přihlásit do závodu.

 

Rochelle •  Disney

 

Ripslinger

Namluvil: Jan Štastný
Největší favorit a závodník, který má na kontě stovky titulů. Za jeho úspěchy ale nestojí jen špičkový trénink a vybavení – umí i podvádět a využívat svoje zkušenosti tak, aby soupeřům co nejvíce uškodil.

 

Ripslinger •  Disney

 

 

Jak se vznášejí Letadla od Pixaru?

Jak se vznášejí Letadla od Pixaru?

Létající Středozemě: Jak aerolinky adoptovaly Hobita

Létající Středozemě: Jak aerolinky adoptovaly Hobita

Zelená letadla: Ekologická budoucnost letectví

Zelená letadla: Ekologická budoucnost letectví



Klíčová slova:
letadla
 

Články odjinud