Viděli jsme: Ant-Man a mravenčí rodeo

Viděli jsme: Ant-Man a mravenčí rodeo
Sdílej
 
Nový film ze světa Avengers je přesně takový, jak slibovaly trailery – bláznivě zábavný!

 

 

Scott Lang se právě dostal z vězení a chce jediné: zase vidět svou dceru. Jeho kamarád se zálibou v růžovém víně zase chce udělat velkou zlodějskou ránu. A stárnoucí vědec Hank Pym hledá někoho, kdo by se stal superhrdinským mravencem – ne doslova, ale skoro. A pak je tu pár dalších psychopatů, bláznů a jedna krásná holka.

Superhrdinská komedie

Na nejnovějším marveláckém filmu je nejlepší to, že ve studiu už jsou díky všem těm Iron-Manům a Avengers v podstatě za vodou. Takže si můžou ledascos dovolit. Třeba najmout na psaní scénáře Edgara Wrighta, který má na triku jedny z nejvtipnějších filmů posledních deseti let (třeba Jednotku příliš rychlého naszaení). A i když dostal chudák Edgar celkem rychle padáka (divnej Brit, dalo se to čekat), tak jeho duch ve filmu zůstal.

Ant-Man tedy není ani tak superhrdinský akční film či thriller, jako spíš superhrdinská komedie. Hrdina háže jeden skvělý obličej a hlášku za druhou, jeho kámoši šíří chaos, padouch masakruje roztomilá bílá jehňátka a legenda stříbrného plátna Michael Douglas je tak nad věcí, že točil snad někde na Měsíci.

 

Ant-Man jde do akce a je to sranda

Ant-Man jde do akce a je to sranda

Dětský pokoj jako bitevní pole

O akční scény ale nepřijdete. Je jich docela dost, jsou mile absurdní a třeba nápad využít jako bitevní pole dvou superborců dětský pokoj, je prostě geniální. Dočkáme se i povinné romantické linie (Evangeline Lilly alias Tauriel z Hobita vždy potěší) a ještě povinějších narážek na další marvelácké filmy (už se nemůžeme dočkat toho chlápa, co „leze po zdech“). Vlastně jediné, co vám může zkazit zážitek, je dabing. Ant-Man má totiž zhruba polovinu fórků založenou na nenapodobitelné angličtině a dikci postav, a to prostě do dabingu nenarvete.

 

SHRNUTÍ

Ant-Man vyloženě příjemným překvapením. Na poli akčního filmu možná jen trochu lepší průměr, na poli komedie ale díky svému nadhledu naopak jeden z favoritů celé letošní sezóny. Takže ideální letní film, na který se vyloženě hodí jít s celou partou. Zábava zaručena.

 

Ant-Man

Režie: Peyton Reed

Hrají: Paul Rudd, Evangeline Lilly. Michael Douglas

http://marvel.com/antman

 

 

Ant-Man se setká s Avengerem: Víme, s kterým!

Ant-Man se setká s Avengerem: Víme, s kterým!

Galerie: Ant-Man se smrksnul na LOL plakátech s hrdiny

Galerie: Ant-Man se smrksnul na LOL plakátech s hrdiny

Ant-Man se přece jenom hlásí k Avengers (tak nějak trochu)

Ant-Man se přece jenom hlásí k Avengers (tak nějak trochu)

Klíčová slova:
marvel, ant-man
 

Články odjinud