Viděli jsme: Fantastická čtyřka není fantazie

Viděli jsme: Fantastická čtyřka není fantazie
Sdílej
 
Další adaptace skvělého komiksu je zase fantasticky špatná.

Reed Richards je mladý génius, který si v garáži staví teleport. Ben je jeho prostý nejlepší přítel. Sue je běloška z Kosova, Johny je její černý bratr z Ameriky. Victor je mladý rozhněvaný muž brojící proti korporacím. Franklin je nudná nápodoba Morgana Freemana. Přihoďte k nim hodně balastu, ještě víc WTF momentů a zastřelte cokoliv, co zavání logikou. Výsledek je Fantastická čtyřka vzor 2015.

Po hrůzách z let 2005 a 2007...

Udělali jste si o filmu obrázek? Pokud ne, nezoufejte, chyba není na vašem příjimači. Přitom po plakátech a trailerech panovalo mezi fanoušky něco zatraceně podobného nadšení. Neotřelý režisér, který má za sebou skvělou superhrdinskou schizárnu Kronika. Skvělé herecké obsazení. A hlavně fakt, že po těch hrůzách z let 2005 a 2007 to přece mohlo být jen a jen lepší… No, a vidíte, něco se i tak spektakulárně pokazilo.

 

Všechno o Fantastické čtyřce

Všechno o Fantastické čtyřce

4 nedává smysl

Režisér se od filmu prakticky distancoval, studio je na režiséra naštvané, v trailerech a na plakátech jsou naznačené ne záběry a scény, ale rovnou celé dějové linie, které na plátně neuvidíte… A korunu tomu nasazuje naprosto šílený scénář. V tom občas bolestivě řve něco, co mohlo v lepším světě dávat smysl. Jenže tohle není ideální svět.

Takže chápete, že ten film mohl být úžasné drámo mezi Reedem a Benem. Chápete, že to měl být příběh zrady a vykoupení. Chápete, že to mohlo být vtipné a zároveň řešit smrtelně vážné věci. Ale vždy je důležité jen to, co nakonec vidíte. Nechápejte mě špatně, když už nic jiného, tak film rychle uteče. A na tom, jak nedává smysl, je něco zvráceně zábavného.

 

SHRNUTÍ

Zklamaná očekávání prostě bolí. A jakkoliv bych chtěl být shovívavý, tady je nakonec nejlepší řešení ten film utratit, ať se netrápí. Pokud ale nemáte k Fantstické čtyřce žádný vztah a prostě chcete do kina, kde je chládek, tak klidně do toho.

 

Fantastická čtyřka

Režie: Josh Trank, USA 2015, 94 min

www.fantasticfourmovie.com

 

 

Co je v ABC 17: Fantastická čtyřka + vstup do akvaparku

Co je v ABC 17: Fantastická čtyřka + vstup do akvaparku

Podívejte se na český trailer k Fantastické čtyřce!

Podívejte se na český trailer k Fantastické čtyřce!

5x Fantastická čtyřka: Super realistické plakáty postav

5x Fantastická čtyřka: Super realistické plakáty postav

 

Články odjinud