TOP 3 filmy: Kde se točily?

TOP 3 filmy: Kde se točily?
Sdílej
 
Určitě sis už někdy položil otázku: Kde se asi tak mohl točit Jurský svět, Mad Max: Zběsilá cesta nebo Avengers: Age of Ultron?

 

 

Jurský svět

Nové pokračování jedné z nejúspěšnějších sérií všech dob Jurský Park začalo 10. dubna 2014 na ostrově Havaj. Natáčelo se po celém souostroví včetně nejkrásnějšího ostrova Kauai. V hlavním městě Honolulu filmaři využili kongresové centrum a zoologickou zahradu.

Po tříměsíčním natáčení na slunečné Havaji se vše přesunulo do New Orleans v americkém státě Louisiana. Práce na filmu pokračovaly v zábavním parku Six Flags, kde vznikla třeba hlavní třída Jurského světa, a na mezinárodním letišti Louise Armstonga. Ovšem většina natáčení v New Orleans probíhala v Big Easy Studios, které se nachází v komplexu NASA. Tady také 5. srpna 2014 padla závěrečná klapka.

 

Jurský svět bude pokračovat

Jurský svět bude pokračovat

Mad Max: Zběsilá cesta

Čtvrtý díl ze série Mad Max režiséra George Millera začal vznikat už v roce 2010 ve vyprahlé pustině kolem města Broken Hills v Austrálii. Bohužel kvůli nčekávaně silným dešťům místní krajina rozkvetla jako louka. Štáb se proto musel přemístit do Namibijské republiky v Jižní Africe. Tam se začalo točit 26. června 2012.  

Poušť Namíb, která má rozlohu 81 000 kilometrů čtverečních, se stala skvělou kulisou pro post-apokalyptický svět. Ale i tak si filmaři dosti vypomohli speciálními efekty. Kromě Namibijské republiky se natáčelo také u jezera Penrith v Austrálii. poslední natáčecí den byl už 17. prosince 2012. Po dalších komplikacích režisér Miller v listopadu roku 2013 některé scény znovu přetočil v poušti Namib.

 

Šílený Max ještě rychlejší a zběsilejší: Přijíždí hlavní trailer (česky)

Šílený Max ještě rychlejší a zběsilejší: Přijíždí hlavní trailer (česky)

Avangers: Age of Ultron

Natáčení dalšího dílu superhrdinského filmu Avangers začalo 11. února 2014 ve městě Johannesburg v jižní Africe. Filmaři zůstali dva týdny v centrální obchodní čtvrti. Pak se  přesunuli do Anglie, kde využili hrad Dover v Kentu, taneční sál Rivoli v Londýně a univerzitu East Anglia v Norwichi. V březnu 2012 natáčení pokračovalo ve Ford Bard v Itálii a regionu Valle d´Aosta.  

Začátkem dubna Avengers a spol. dorazili do jižní Koreje. Točilo se na mostě Mapo a různých místech v Soulu a okrese Gagnam. Uměle vytvořený ostrov na řece Han si zahrál centrálu informačních technologií. Hřbitov lodí z filmu byste ve skutečnosti našli u města Chittagong v Bangladéši. Natáčení skončilo 6. srpna v New Yorku.  

 

Více o filmech:


Největší super biják roku? Vše o Avengers: Age of Ultron

Největší super biják roku? Vše o Avengers: Age of Ultron

5 super věcí, které nás čekají po Avengers: Age of Ultron

5 super věcí, které nás čekají po Avengers: Age of Ultron

 

Články odjinud