Začala jubilejní 20. Olympiáda dětí a mládeže

Začala jubilejní 20. Olympiáda dětí a mládeže
Sdílej
 
Přes tisíc mladých sportovců, úspěšní olympionici a tisíce diváků. V neděli 22. ledna proběhlo na zimním stadionu v Hradci Králové slavnostní zahájení jubilejní 20. Olympiády dětí a mládeže. Oheň zažehla snowboardistka a dvojnásobná olympijská medailistka Eva Adamczyková.

Zahájením jubilejní 20. Olympiáda dětí a mládeže provedl olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle. Součástí ceremoniálu byl nástup všech krajských výprav a jejich vlajkonošů, mezi nimiž nechyběli hokejista Patrik Eliáš, biatlonista Ondřej Moravec, běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová nebo atletka Zuzana Hejnová. Stejně jako na olympijských hrách bylo na programu složení slibů či vyvěšení vlajky.

Férově na Olympiádě

„Jsem moc ráda, že se dvacátý ročník koná u nás v Královéhradeckém kraji. Olympiáda dětí a mládeže je zkouška i na velkou olympiádu. Nejdůležitější ale je se sportem bavit a mít ho rád,” komentovala snowboardistka Eva Adamczyková, která na plochu přivedla sportovce ze svého kraje.

Olympijský oheň hoří! •  Tomáš Kozáček

Mladí sportovci si na ODM vyzkouší atmosféru největší multisportovní akce v České republice a potkají sportovce ze všech jejích koutů. „A to je myšlenka i normální olympiády. Samozřejmě je to o výsledcích a výkonech, ale je tam i tento přesah. Za mě je to dobře a děti se tak připravují i na případnou budoucí sportovní kariéru,” podotkl olympijský medailista v biatlonu Ondřej Moravec.

Olympiáda dětí a mládeže 2023 •  Matyáš Klápa

Fanděte i na dálku

Vstup na sportoviště ve Špindlerově Mlýně, Vrchlabí, Nové Pace a Trutnově je zdarma. Pokud nebudete na místě, u Olympiády dětí a mládeže můžete být i na dálku. Od pondělí do čtvrtka naladíte živé přenosy na kanálu ČT sport i platformě ČT sport+, která poskytuje moderovaný proud ze sportovišť i celé přenosy vybraných závodů.

Většina sportů navíc nabízí streaming svých disciplín. Najdete je na olympijskytym.cz/tv.

Olympijský maskot nebo zombie? Strašidelně roztomilá panda

Olympijský maskot nebo zombie? Strašidelně roztomilá panda

Stroj času v telefonu: Výlet do antické Olympie

Stroj času v telefonu: Výlet do antické Olympie

Nejmladší Češka na Olympiádě: Kája je holka jako ty

Nejmladší Češka na Olympiádě: Kája je holka jako ty

 

Články odjinud