Téměř sedmimílové boty

Sdílej
 

Toužili jste mít někdy sedmimílové boty, které vás na jediný skok přenesou přes hory a doly? Nyní si své přání můžete do jisté míry splnit. Speciální pružinové boty Power Skip sice nejsou tak výkonné jako ty pohádkové, přesto s nimi můžete skákat až do výšky 1,6 metrů a běžet rychlostí až 25 kilometrů v hodině.

Foto
Běhat rychlostí až 25 km/h, skákat několik metrů do dálky a přes jeden a půl do výšky? S novým zařízením pro volný čas Power Skip to není nemožné - pružinové boty od německé firmy promění svého majitele doslova v lidského klokana.

Tajemství Powerskipu spočívá v listové pružině z karbonu, tedy materiálu, který byl dostatečně otestován v kosmickém programu. Tím se z těchto bot stává opravdu odolné náčiní, pružiny vydrží podobnou zátěž jako pérování malého auta, a to přitom váží pouhých 3,5 kilogramů. Listová pružina se váhou dopadajícího člověka tak prohne, že ho vymrští přímým směrem opět do vzduchu.

Foto
Pružinové boty mají nejen nastavitelné vázání na různé velikosti nohou, další nastavitelné díly zohledňují také uživatelovu výšku a váhu. Při skákání na Powerskipu se podle výrobců trénuje celá škála svalů, jedinou nevýhodou tohoto ideálního tréninkového náčiní je, jak už to u podobných novinek bývá, jeho cena, která dosahuje téměř tisíce euro.

Na oficiálních stránkách výrobce se můžete podívat i na řadu videí, na kterých vám zkušení skokani předvedou kousky, ze kterých se tají dech.

 

Články odjinud